Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Al Hamra

Al Hamra bestaat ondertussen niet meer.

Dit is echt lekker.
Het lijkt een voor de hand liggende openingszin voor een artikel over een restaurant. We zijn ondertussen al een paar keer gaan eten bij Al Hamra, en telkens zeggen we tegen de ober: ‘Dit is ongelooflijk lekker!’

Al Hamra was eerst een Marokkaans restaurant, maar sloot door omstandigheden na een paar maanden z’n deuren. Het nieuwe restaurant, met Rachid Choukri als zaakvoerder, heet nog altijd Al Hamra, maar de keuken is nu Indisch-Pakistaans. Rachid is Marokkaans, dus je zou terug een Marokkaanse restaurant verwachten, maar daar zijn er al veel van zegt hij. Hij wil liever iets serveren waar de buurt minder rijk van is.

Het interieur is oosters, misschien iets meer Marokkaans getint dan Indisch of Pakistaans. Hoewel, mozaïektegels, moulures en prachtige koperen lampen vind je waarschijnlijk in beide culturen terug. Bij de inkom staan er links en rechts tafeltjes. Achteraan is een ruimte waar je eventueel in groep gescheiden van de rest kan eten. In totaal is er plaats voor een 80-tal personen.

Het koken laat Rachid over aan 2 experts. Eén kok uit Karachi (Pakistan) die z’n sporen verdiende als chef in een Continental hotel. De andere kok zat 6 jaar als kok in Manchester en 3 jaar in Parijs. Ervaring genoeg en dat proef je dan ook op het bord.
Volgens Rachid is Chicken Jalfrezi het populairste gerecht: een tangine van kip, curry en paprika. Wij nemen er Mutton Chana bij (lamsvlees in currysaus met oosterse kruiden), Mutton Tika (blokjes lamsvlees), een mixed grill van gehakt, kip en lam, rijst met groenten en een paar overheerlijke mango lassi’s (yoghurtdrankje met mango).

Je kan het waarschijnlijk al raden… lekker.
We zouden de kaart kunnen overlopen en elke individueel gerecht smakelijk beschrijven, maar dat zou teveel het woord ‘lekker’ opleveren in 1 tekst. Laat ons het daarom bij de volgende 4 grootste troeven van Al Hamra houden:
-Er wordt traditioneel gekookt.
-Alles wordt kraakvers bereid (probeer zeker het brood (nan of roti) wat op zich al overheerlijk is).
-Het is er echt heel democratisch van prijs.
-Maar de belangrijkste troef is dat het er echt ongelooflijk lekker is.

Al Hamra
Van Kerckhovenstraat 14
2060 Antwerpen
03 337 16 19
din tot zon : 11 tem 23u
ma gesloten

Parking naast de deur.
Je kan er ook afhalen.


View 2060 in a larger map

4 thoughts on “Al Hamra

 • Juni 19, 2010 at 16:17
  Permalink

  Zéér lekker gegeten voor een scherpe prijs. Vriendelijke bediening, hier komen we zeker terug!

 • April 16, 2011 at 12:19
  Permalink

  Bestaat dit restaurant nog want het telefoonnummer klopt blijkbaar niet en bij 1207 vinden ze niets terug onder “al hamra”?

 • April 18, 2011 at 19:58
  Permalink

  Ik hoop het wel! Maar ben er zelf al even niet meer geweest. Misschien kan je hen contacteren via de facebook fanpagina?
  Anders gewoon even passeren.

 • September 11, 2011 at 18:43
  Permalink

  Al Hamra is al een tijdje gesloten. Spijtig.

Geef een reactie