Anja & Willy

Niets is leuker dan een artikel te beginnen met het verhaal van twee mensen die in Beveren woonden, in het groen,
op de boerenbuiten, met een grote tuin inclusief vijver … en dat toch maar niets vonden.
Omdat Anja en Willy haast elk weekend in Antwerpen zaten, en hun dochter daarenboven in de stad naar school ging, verhuisden ze naar onze buurt. Als promotie voor 2060 kan dat tellen.
Eerst wilden ze nog wachten tot hun pensioen, maar waarom dromen uitstellen? Mocht iedereen zulke levensknopen sneller doorhakken, er zouden meer lachende gezichten op straat zijn.

Anja en Willy bezochten slechts een paar woningen en vonden dit huis. Ze ruilden een saaie villa in voor een levendige herenwoning. Ze vielen voor de charme van het pand, voor de gezellige straat, maar ook voor het contact en de activiteiten met de buren. Iets wat ze in Beveren misten. Misschien had de haag tussen de twee tuinen daar iets mee te maken. De reacties van vrienden en familie waren zoals verwacht: ‘Waar gaan jullie wonen? Toch niet in die buurt!’
En nu zijn Anja en Willy blij dat ze bezoekers positief kunnen verrassen met hun leuk leven in dit stukje van Antwerpen.

Bij aankoop was het huis in degelijke staat. Het dak werd vernieuwd, de gevel gerenoveerd. Binnen was het grootste werk een nieuwe keuken. De rest van de ruimtes werd naar hun hand gezet.
De rode draad doorheen alle kamers is rood-oranje stylisme, een mix van vintage en staal, warme en koude, oude en nieuwe materialen. Dit levert een continue spanning op, waar je ook kijkt.
De keuken is bijvoorbeeld bijzonder strak en vurig rood; de vloer is er van staal. In de aanpalende ruimte kijk je door een authentiek glas-in-loodraam naar een provençaals tuintje waar de vloer bestaat uit gerecupereerde oude tegeltjes van een schuur. De gang naar boven is bekleed met een zwart-wit stripprint, terwijl de kamer waarop je uitkomt behangen is met kunstwerkjes van Willy.

Het pand is groot: 3 verdiepingen en een gedeelte onder het dak. Dat laatste kreeg een nuttige invulling als 2 studentenkoten. Eén verdieping wordt verhuurd als appartementje. Een andere is opgedeeld in de kamer van dochterlief en het atelier van Willy, die illustreert, schildert en tekent (ja, zijn werkjes zijn mooi, en ja, ze zijn te koop).

Dit huis straalt gezelligheid uit en je ziet gewoon dat Anja en Willy hier graag wonen.
We geven hen geen ongelijk.

 
[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze persoon te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Geef een reactie