Best Textile

We willen het even hebben over Best Textile, een winkeltje in de Diepestraat waar je zo voorbij zou lopen.
Laat ons daar nu verandering in proberen te brengen.
Aan de buitenkant is het amper te zien dat er zich achter het kleine geveltje een ontzettend leuke stoffenwinkel bevindt. Er hangt geen reclame noch uithangbord en de etalage is klein en onopvallend.

Wij hebben Best Textile ontdekt via Lappenstad van Nicole Gestels. Stoffen zijn een essentieel deel van onze buurt, dat is duidelijk als je hier rondloopt en wordt nogmaals bevestigd bij het binnenstappen van deze winkel.

Best Textile is de zaak van Mubark en z’n vrouw. Ze baten het uit sinds 2001.
Het koppel is Pakistaans, en dat zie je direct aan een groot deel van de stoffen die er liggen. De wanden zijn tot het plafond gevuld met rollen stof in de meest prachtige kleuren en motieven. Je vindt er zijde, satijn, katoen, maar ook knopen in alle maten en vormen en opvallende linten om je kleding mee te decoreren. Maar er zijn ook sobere stoffen die perfect kunnen dienen om bijvoorbeeld een mooi kostuum van te maken.
Best Textile is geen kleermaker, zij bieden enkel het materiaal om zelf aan de slag te gaan. Ikzelf zou me niet direct wagen aan het maken van m’n eigen kleding, maar anderen duidelijk wel: tijdens ons gesprek passeert er zeker een tiental mensen die allemaal komen kijken en kopen.

Best Textile
Diepestraat 47
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 226 40 49

ma tem zat: 10-18.30u
zon gesloten


2060 weergeven op een grotere kaart

3 thoughts on “Best Textile

 • April 16, 2011 at 10:18
  Permalink

  ben benieuwd…
  hebben ze er ook marokkaanse stoffen?
  of moet ik daarvoor beter ergens anders zijn?

  zonnige groetjes!

 • April 18, 2011 at 19:56
  Permalink

  Er zijn heel veel stoffenwinkel in 2060. Best is van even in de buurt rond te wandelen of gewoon na te vragen. In dit winkeltje komen alleszins ook marokkaanse mensen shoppen.

 • December 26, 2013 at 22:20
  Permalink

  this is very nice shop and it i smy grandparents shop in belgium

Geef een reactie