Calamares

Een 35-tal soorten verse vis per dag, en toch is het geen viswinkel.
Calamares is een Marokkaans visrestaurant dat uitgebaat wordt door Ennassar en zijn partner Azzouz. Sinds juni 2007 hebben zij de zaak in handen. En het is een succes.

Het principe is eenvoudig: je betaalt 15 euro per kilo vis. En een kilo is véél als je het op de schotel ziet liggen. Het assortiment gaat van gamba’s, calamares, scampi, schelpdieren tot tal van soorten vis. Sommige gemarineerd, andere niet. De vis wordt gefrituurd of gegrild, en als je er groenten of frieten bij neemt, betaal je een klein supplement.

Dat het er goed is, getuigt een clienteel met liefde voor vis: Marokkanen, Spanjaarden, zelfs Japanners. Daarnaast natuurlijk ook tal van andere klanten, waaronder veel vaste. Zoals wij.

De bediening én de koks zijn ongelooflijk vriendelijk. Je wordt bediend met geduld (de keuze is namelijk niet snel gemaakt met zo’n aanbod) en een glimlach. Ennassar nodigt ons direct uit om te blijven eten, wat we door tijdgebrek spijtig genoeg moeten weigeren. Niet dat we nog overtuigd moeten worden, want eerdere bezoekjes aan dit leuke restaurant maken dat je er nu een artikel over leest.

Calamares
Handelstraat 40
2060 Antwerpen
+32 472 066 063
Elke dag open van 12 tot 22u, behalve dinsdag.View 2060 in a larger map

5 thoughts on “Calamares

 • Oktober 14, 2011 at 18:51
  Permalink

  Ik rij erg graag om voor Calamares. Erg goed concept. Erg lekkere vis! Gisteren heb ik er voor de tweede keer gegeten: absolute aanrader!

 • Mei 14, 2012 at 06:37
  Permalink

  Erg blij dat ik hier ben geweest om dit concept uit te proberen. Mijn vrouw, vegetariër, maar vis op haar menu aan het zetten, heeft ook wat geprobeerd.
  Het was heerlijk met al die verschillende soorten vis; wij komen hier zeker terug.

 • Juli 23, 2013 at 23:14
  Permalink

  Ik ging normaal altijd vis eten in een visresto in Brussel, tot mijn zus en zwager ons uitnodigde om te gaan eten in Calamares. Toen ik binnen kwam vond ik het meteen gezellig, leuke Marokkaanse inrichting en vriendelijke obers.
  En toen ons groot bord kwam met die ozo heerlijke vis was ik meteen verkocht! De aller aller aller beste visresto die ik al heb bezocht. Ik woon in Oost Vlaanderen en het is een uur rijden maar ik heb het er voor over hoor!
  Een echte aanrader

 • Augustus 16, 2013 at 20:38
  Permalink

  Vanmiddag met mijn buurvrouw en onze twee kinderen hier gaan eten.. Eten zag er goed uit. aardige bediening.
  aanrader….

 • Augustus 30, 2013 at 11:52
  Permalink

  Vaste klant bij Calamares. Leuke zaak, super verzorgd en lekker eten tegen een prijs-kwaliteit-verhouding om handen en vingers af te likken. Ook de service is dik in orde. Jawel hoor, deze mensen verdienen hun succes. Ze hebben net verbouwd, dus ze timmeren naarstig aan de weg. TOP!!!

Geef een reactie