Huis De Potter

In 2060 vind je pashmina’s, djellaba’s, bubu’s, takchita’s, kufi’s, jabadors, pakols, caftans … Maar je vindt er eveneens sprookjeskostuums, middeleeuwse hoeden, Sinterklaas z’n mantel en mijter, kabouterpakjes, olifantenkostuums en allerlei maskers: van zombie tot zeug.
Welkom bij Huis De Potter, een verkleedwinkel in een buurt die gekleurd wordt door kleding. En niet zomaar een verkleedwinkel, maar één van de populairste van de provincie Antwerpen. Dat schrijven we niet zonder trots.

Huis De Potter bestaat sinds 1891 en was oorspronkelijk een kapperszaak, gestart en gerund door – je raadt het al – de familie De Potter.
Naast knippen en föhnen kon je er al snel terecht voor pruiken en valse baarden.
Waarna ze hun steentje bijdroegen aan het doorprikken van de Sinterklaasmythe door het pak van de heilige man in de winkel te huur aan te bieden. De verkleedwinkel was geboren.
Van daaruit groeide de zaak uit tot een volwaardige verkleedwinkel, die pas na meer dan 100 jaar (in ’94 om exact te zijn) van familie veranderde.

Vandaag baten Timur Berckmans en Son Mertens de zaak uit, maar de naam De Potter is gebleven.
Naast het verhuren van alle denkbare kostuums, maken Timur en Son ook mascottes voor events en kleding voor stoeten en verenigingen. Mooie voorbeelden zijn de Fiertelprocessie in Ronse (waar ze ieder jaar een paar honderd mensen van historische kleren voorzien) of de olifantenmascottes ter gelegenheid van de geboorte van Kai-Mook in de Zoo van Antwerpen.

Er komen continu nieuwe kostuums bij, zo’n 30 per jaar. Dingen die nog niet in de collectie zitten, of stukken die speciaal voor een event gemaakt werden en daarna voor iedereen beschikbaar zijn in de winkel.
Naast kostuums kan je ook een masker op maat laten maken, je body laten painten of een decor in elkaar laten steken voor één of andere gelegenheid.

Dus of het nu gaat om carnaval, Studio 54 in het Sportpaleis, je persoonlijke Elvis-verering of een themahuwelijk met alle sprookjesfiguren die de gebroeders Grimm ooit bijeen geschreven hebben, bij Huis De Potter helpen ze je graag verder.
Je zou voor minder uitkijken naar een feestje.

Huis De Potter
Lange Beeldekensstraat 77
2060 Antwerpen
03 233 60 35

www.huisdepotter.be

Ma, di, vrij en zat 10-12.30 u en 13.30-18 u
Woe en don op afspraak.


View 2060 in a larger map

Geef een reactie