Mirandasous

Het had ‘1001 noten en olijven’ kunnen heten, maar Mohamed Essakhi gaf het de naam Mirandasous, naar de regio in Agadir (Marokko) waar hij geboren is.
1001 zou dan misschien nét iets teveel zijn, maar het zijn er veel, geloof ons. Je vindt er meer dan 100 soorten noten en een 35-tal soorten olijven.

Als je voorbij de winkel in de Korte Zavelstraat wandelt, word je door al die heerlijke geuren naar binnen gezogen (zo hebben wij deze winkel trouwens ontdekt: met de neus). En daar liggen ze dan: netjes en vooral smakelijk uitgestald. Manden en potten vol noten en olijven. Mohamed verstaat duidelijk de kunst van presenteren.

In 2009 startte Mohamed deze kruidenierszaak. En het lijkt of hij de hele wereld in z’n winkel vertegenwoordigd wil zien.
Er zijn noten te krijgen uit alle windrichtingen: Jordanië, Californië, Israël, Australië, Iran, Oekraïne, Turkije, Griekenland, Marokko, Chili, … Soms gaat het om dezelfde noot uit verschillende landen die daardoor anders smaakt. Niet alleen wijn heeft dus nuances.
Naast noten en olijven biedt Mirandasous een rijk assortiment aan dadels, vijgen en gekonfijt fruit. Van dat laatste vind je er bijvoorbeeld aardbeien, kiwi, meloen, papaya en zelfs gember.
Stuk voor stuk lekkernijen, die wij voor dit artikel allemaal moesten proeven en die het bijzonder goed doen als aperitief op een mooie zomeravond bij een glaasje wijn.

Mirandasous
Korte Zavelstraat 2
2060 Antwerpen


View 2060 in a larger map

One thought on “Mirandasous

  • Mei 26, 2010 at 14:30
    Permalink

    Zeker de noten met Wasabi eens meenemen!! Zijn fantastisch.

Geef een reactie