Nordine Mahiou, stoffeerder

In de Lange Zavelstraat ligt een winkeltje verborgen tussen de rijwoningen. Je zou er haast voorbij lopen. Als je door de etalage kijkt, zie je een kleine kamer vol stoffen met Arabische en moderne patronen.
Hier werkt Nordine Mahiou. Hij is stoffeerder.

Als 9-jarige knaap leerde Nordine de stiel op school in Algerije. Daarna ging hij in de leer bij een meester. Nu stoffeert hij in Antwerpen. En men kent hem niet alleen daar. Hij is bekend tot in het buitenland. Kwaliteit vindt blijkbaar zijn eigen weg.

Kahina, zijn vrouw, stript de meubels. Nordine restaureert ze en kleedt ze terug aan. Zijn gepresteerde werk getuigt van echt vakmanschap. Sommige van de binnengebrachte meubels lijken rijp voor het stort. Niets is minder waar. Met liefde voor de stiel worden het stuk voor stuk terug nieuwe pronkstukjes. En daarin gaat hij ver. Hij laat ons een voorbeeld zien waarbij hij zelfs de houten ornamenten op de leuning van een stoel heeft hersteld. Alsof er nooit iets mee gebeurd is.

Nordine restaureert meubels, maar je kan hier ook terecht voor gordijnen, kussens, en zelfs de zetels van je boot. Hij werkt voor particulieren, voor restaurants, cafés, discotheken en cabaretten. Alles wordt hersteld met oog voor detail en liefde voor het vak.

Veel stoffeerders zijn er niet meer. Het is een uitstervend beroep, vertelt hij. En dat is spijtig. Vakmanschap als dit moeten we koesteren.

Nordine Mahiou
Lange Zavelstraat 60
2060 Antwerpen
De winkel is altijd open, van 10 tem 20u.View 2060 in a larger map

4 thoughts on “Nordine Mahiou, stoffeerder

 • Augustus 16, 2010 at 12:20
  Permalink

  Wat knap zeg! Zelf hebben we net een nieuw bankstel van Bert Plantagie , misschien past dat er ook wel bij..

 • September 26, 2012 at 10:19
  Permalink

  Is het ook mogelijk zetelhoezen te laten maker met uw stoffen?

 • Januari 14, 2013 at 16:10
  Permalink

  Beste

  ik heb een heel groot antiek bankstel om te stofferen
  het is ook heel zwaar en kan niet op onze aanhangwagen
  kan deze opgehaald worden
  0475 74 73 51

 • Januari 26, 2013 at 08:21
  Permalink

  Dit moet rechtstreeks met Nordine afspreken.

Geef een reactie