Sitti

Sitti, een winkel gespecialiseerd in oosterse en Marokkaanse stoffen en banken, zegt het uithangbord.

Vooraan vind je vooral tagines, servies, theepotten, etc.
Maar als je tot achteraan in de winkel loopt, volgt de belofte: een gigantische ruimte die doet denken aan een overdekte Marokkaanse markt, vol stoffen, banken en tafeltjes. De tafeltjes zijn versierd met allerlei decoratie. Aan het plafond hangen oosterse lampen.

Mohand, de eigenaar, geeft graag een woordje uitleg en toont ons een paar van die prachtige stoffen. De duurste zijn die die nog altijd op de traditionele manier gemaakt worden, vertelt hij.
Volgens hem is Marrakesh het mekka als het op stoffen aankomt, net zoals je voor oosterse lampen blijkbaar beter naar Jordanië en Syrië gaat.

Achteraan in de winkel ligt een stapel tapijten, die Mohand absoluut wil laten zien. Ze blijken handgeknoopt te zijn, in prachtige patronen en kleuren. Aan zo’n tapijt wordt een jaar gewerkt, vertelt hij trots.
En dat alleen al is de moeite om eens bij Sitti te gaan kijken.

Sitti
Handelsstraat 50
2060 AntwerpenView 2060 in a larger map

One thought on “Sitti

  • Maart 1, 2010 at 13:35
    Permalink

    In de Diepestraat is er ook zo’n fascinerend oosters stoffenwinkeltje! Ik stond zaterdag nog even stil voor de etalage, maar durfde niet goed binnengaan… Des te meer omdat ik eigenlijk niets van stoffen nodig had 😉

Geef een reactie