The Bries Space

De Bries is verhuisd naar de Kortrijkstraat 19 in Borgerhout.

“Een creatieve huiskamer” staat er op het kaartje.
Wat ons betreft dekt deze omschrijving precies de lading.

The Bries Space is een initiatief van Ria Schulpen en Benjamin Demeyere, allebei creatieve mensen met een specifieke achtergrond. Ria is uitgeefster van kwaliteitsvolle grafische strips en Benjamin is kunstschilder/leraar. Die roots vormen de rode draad van hun concept: een expo-platform voor iedereen die met beeldende kunst bezig is, zoals schilders, grafici, illustratoren, striptekenaars, beeldhouwers of animatietekenaars.
Maandelijks kiezen Ria en Benjamin een thema dat de inhoud en inrichting van hun ‘space’ bepaalt.
Bij ons bezoek liep bijvoorbeeld een tentoonstelling van Oscar Haus, een illustratief-grafisch talent dat kleurige tekeningen van accordeonspelers maakt.
Een ander mooi thema is de 24-Hour Comics Day die door The Bries Space ondersteund wordt: een wereldwijd stripevent waarbij tekenaars een strip van 24 pagina’s in 24 uur moeten afleveren.
Het thema kan ook een optreden, kinderatelier, happening of boekpresentatie zijn. Om maar te zeggen dat de maandelijkse thema’s voldoende breed gekozen worden, om een breed publiek aan te spreken.

Zoals het kaartje zegt is The Bries Space ook een huiskamer.
Het down-to-earth-sfeertje dat er hangt heeft er vast iets mee de maken. De authentieke tegeltjesvloer, de warme ontvangst van Ria en Benjamin én het feit dat het hier om een open huis gaat voor iedereen die met beeldende kunst bezig is, geven het geheel een gezellige thuis-toets. Laat de drempel om er eens te gaan kijken dan ook niet hoger zijn dan die van je eigen huiskamer.

 
The Bries Space
Lange Scholierstraat 10
2060 Antwerpen

www.bries.be

 

View 2060 in a larger map

One thought on “The Bries Space

  • September 1, 2013 at 14:39
    Permalink

    The Bries Space is verhuisd naar: Stenenbrug 15, 2140 Borgerhout

Geef een reactie