Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Caravan

2 vrouwen die hun bureaujob beu zijn. Die iets in de horeca willen doen. Die geloven in Antwerpen 2060 en weten dat de bewoners zitten te wachten op een leuk initiatief. Die elkaar niet kennen, maar elkaar tegenkomen aan de toog, en na 1 week besluiten de handen in elkaar te slaan en er ongelooflijk hard voor te gaan.
Dat zijn Griet Dupont en Maaike Pereira Martins. En hun zaak heet Caravan.

Caravan lijkt wel een ruime, gezellige huiskamer met een grote open plattelandskeuken. Wat vroeger een vettige (en ja, het woord ‘vettige’ mag je letterlijk nemen) frituur was, is nu een sympathiek eetcafé geworden. De ene muur is afgekapt tot op de baksteen, de andere heeft een leuk behang. Er staan verschillende soorten tafeltjes. Het stylisme is huiselijk en speels: lampenkappen, kadertjes, planten… Je kan er wireless op het internet, en achteraan is een speelhoek. Het geheel is erg warm en charmant.

Maaike en Griet omschrijven hun keuken als ‘volks met een gezonde twist’. Naast een dagschotel serveren ze o.a. chili, tapa’s, tzatziki, pasta’s, gezonde boterhammen, wraps, diverse slaatjes, sapjes en zelfs havermoutpap. Kortom, een leuke mix van lekkere, verse dingen.  Wij gingen er gewoon lekker ontbijten, ook een echte aanrader.

Elke eerste zaterdag van de maand organiseren ze een speciale thema-activiteit. Zo zijn een kerstdiner, winterbarbecue, megacarnavalbal, quiz en oesteravond de revue al gepasseerd. Elke keer met veel succes.

Een bijzonder leuk idee vinden wij hun picknickmanden. Bij Caravan kan je vanaf de lente namelijk je eigen picknick regelen. Je bestelt gewoon een mand (jaja, een authentieke, rieten mand mét rood-wit geblokt tafelkleedje) vol lekkers en daalt de heuvel af naar Park Noord. Een picknick voor 2 personen kost 20 euro. Voor 4 personen is dat 35 euro, en voor 6 betaal je 55 euro. Da’s makkelijk en vooral heerlijk nostalgisch.

Caravan
Damplein 17
2060 Antwerpen
03 297 68 52
ma-do : 10 – 21u
vr en za : 10-23u
zo : 10-19u
di gesloten
Feestjes op maat mogelijk.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

4 thoughts on “Caravan

 • Maart 12, 2010 at 14:52
  Permalink

  Leuke tip! Ga ik zeker eens uitproberen binnenkort…

 • Maart 18, 2010 at 14:37
  Permalink

  ook een leuke tip is het ontbijtje koppijn !

  ofwel een pint als ontbijd ofwel een asperientje !

  je merkt dat de dames nog wat extra ervaring moeten opdoen maar omdat je in een gezellige omgeving vertoefd wacht je altijd graag dat ietsje extra !

 • Maart 31, 2010 at 12:17
  Permalink

  yupiiii
  eindelijk een plek dat wij kunnen zomaar binnen springen in onze buurt

 • Juli 8, 2012 at 11:44
  Permalink

  Caravan is een absolute aanrader! Wij zijn early adopters, fans van het eerste uur, en het enige minpuntje dat ik kan verzinnen is dat ze teveel succes hebben en dat het moeilijker is om zomaar ff binnen te springen en nog een vrij tafeltje te vinden… 😉 Elke keer lekker en gevarieerd gegeten, correcte prijs en superfijne bediening. Topadres!

Geef een reactie