Daphne Aalders – Food For Foodies

Antwerpen 2060 is een veelheid aan culturen en eetgewoonten. Je hoeft geen 200 meter te stappen of je passeert wel een slager, visboer, groentewinkel of kruidenier.
Meestal herken je een pak van de dingen die er liggen. Maar geloof me, er zijn evenveel producten die je nog nooit hebt gezien, laat staan geproefd. Heb je bijvoorbeeld al ooit gehoord van cocoyam, friq, ogbono of pappadum? Wij ook niet, en dat is slechts een kleine greep uit de honderden producten die je hier vindt.

Dit gegeven ligt aan de basis van Daphne Aalders’ idee.
Daphne was al jarenlang culinaire journaliste, met de wereldkeuken als specialiteit. Voor de stad Antwerpen schreef ze twee boekjes: ‘ ‘t Winkelend Noord: al het eten van de wereld’, en ‘ ‘t Winkelend Noord: koken met ingrediënten van de wereld’. Het eerste boekje geeft een selectie van producten die in onze buurt te vinden zijn. Het tweede toont hoe je daarmee aan de slag gaat.

Door die kennis en achtergrond werd Daphne al snel gevraagd culinaire wandelingen te organiseren in de buurt, en kookdemo’s te geven in de Permeke bibliotheek. Er was blijkbaar veel interesse in wat al die winkeltjes te bieden hadden, en Daphne was maar al te graag tussenpersoon en gids.

Het concept werd een succes en groeide. Zo sterk dat Daphne naar een eigen zaak begon uit te kijken. Met subsidies van de stad werd dat in oktober 2007 Food For Foodies op het De Coninckplein.

Vandaag kan je bij Food For Foodies kiezen uit verschillende culinaire thema-wandelingen met Daphne als gids, gevolgd door een kookworkshop onder haar begeleiding. Je kan die wandeling ook overslaan en direct een workshop uit het programma kiezen. Vanaf 8 personen kan dit privé.
De keuze in thema’s is groot: Turks, Libanees, Indisch, Italiaans, Moors, Marokkaans, Chinees, om er maar een paar op te noemen. Alles bereid zoals de mensen uit betreffende culturen het thuis ook doen.

Als wij langsgaan voor het interview, is er net een groep Japans aan het eten. Geen sushi, want Japanners eten niet elke dag sushi. Nee, allerlei kleine, maar bijzonder smakelijke gerechtjes.
Vooraan in de ruimte bevindt zich een groot kookeiland waar de deelnemers samen koken. Daarachter staat een lange tafel waar geproefd en gegeten wordt. Het interieur is gezellig en modern, met felle kleuraccenten.

Dat Food For Foodies een succesverhaal is, bewijst de agenda, want die is iedere maand snel volgeboekt.
En dat dankzij Daphne’s idee mensen onze buurt beter leren kennen, maakt dit verhaal alleen maar leuker.

Food For Foodies
De Coninckplein 4
2060 Antwerpen
+32 476 83 91 13

www.foodforfoodies.be


View 2060 in a larger map

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

One thought on “Daphne Aalders – Food For Foodies

 • Februari 22, 2011 at 15:03
  Permalink

  Beste Daphne

  Naar analogie met de Luchtpost (magazine Luchtbal) denken we er op deze communicatiedienst over na om ook voor het De Coninckplein en Permeke een eigen magazine op te starten.

  In de aanloop naar een eerste aanzet, verzamel ik momenteel alle informatie over activiteiten op en rond het De Coninckplein en Permeke.
  Zou u mij hiervoor alle praktische informatie en de programmatie van Food for Foodies kunnen bezorgen? Ik nam al eens een kijkje op deze website, maar ik ben niet zeker of de programmatie up to date is (er staat immers geen jaartal bij).

  Als het mogelijk is, graag tegen vrijdag a.s., aangezien ik er graag mee van start wil gaan.

  Alvast bedankt voor uw medewerking!

  Met vriendelijke groet,
  Birgitte Bruyninckx (collega van Erik Richart)
  03 338 37 68

Geef een reactie