Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Kungfu-school Tith Ngaw Pai

Tith Ngaw Pai is ondertussen verhuisd naar de Lange Nieuwstraat 94.

Kungfu betekent letterlijk ‘vervolmaking van een persoon door werk, studie en tijd’. Deze ene zin vat de filosofie van Tith Ngaw Pai mooi samen: trainen en studeren op een trage maar doorgedreven manier, consistent en gefocust.

Tith Ngaw Pai betekent ‘ijzeren buffel familie’. ‘IJzeren buffel’ staat voor de stijl die er gegeven wordt: krachtig en massief, zoals het dier zelf. ‘Familie’ verwijst naar een eeuwenoude aanpak van lesgeven, toen families hun eigen kungfu-leraar hadden. Die leerde hen de krijgskunst aan, zodat ze zichzelf zou kunnen beschermen. Maar belangrijker nog, hij was een mentor met een belangrijke educatieve taak en stond mee in voor de opvoeding van de kinderen. Deze aanpak wordt ook in Tith Ngaw Pai gehanteerd.

In deze kungfu-school draait het niet om medailles, wedijver, graden of de kleur van de band die je draagt. Niet de vechtsport staat centraal, maar de persoonlijke ontwikkeling, hoe een persoon goed met zichzelf en z’n omgeving kan omgaan.

Daarom kan je in Tith Ngaw Pai veel meer leren dan kungfu. Je ontdekt er waarden en normen die vertrekken vanuit de Chinese cultuur: taoïsme, boeddhisme, confucianisme. Je kan er les krijgen in filosofie, eenhoorndans, haykung (interne energie-oefeningen) en theeceremonie (moment van rust, bezinning en praten). Zelfs kooklessen (gezond eten is gezond leven) en een cursus Chinees staan op het programma. De school is ook actief bij projecten in de Chinese buurt.

Kortom, het gaat eerder om een levenswijze dan om lessen. Een mooi gegeven vinden wij dat, zeker omdat je bij kungfu vooral aan de vechtsport denkt.

Tith Ngaw Pai
De Coninckplein 29/b1
2060 Antwerpen

www.tith-ngaw.com


View 2060 in a larger map

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

2 thoughts on “Kungfu-school Tith Ngaw Pai

 • September 5, 2010 at 22:15
  Permalink

  Geachte,

  Ben op uw site gaan kijken om kungfu-lessen te volgen, maar vond daar geen informatie over.
  Gelieve me te informeren omtrent de lessen voor beginnelingen.
  Dank bij voorbaat.

  Hello,

  On your website, I do not find information about kungfu courses for beginners. Is it possible to inform me?

  Thanks in advance.

  Geert Van Boxelaere

 • September 6, 2010 at 11:31
  Permalink

  Beste Geert,

  Je kan best even bellen naar het nummer dat je op hun website vindt.
  Bovenaan scrollt er een banner open, daarop staat de info.
  Succes!

  Tom

Geef een reactie