Nicole Gestels – Lappenstad

Nicole Gestels heeft iets met stoffen.
Ze was zelf jarenlang ontwerpster van haar eigen textiel. Het uitdenken én zeefdrukken van patronen was haar passie. En dat is het eigenlijk nog steeds.

Na jaren van ontwerpen, start ze in 2007 een zoektocht door de buurt naar alles wat met textiel te maken heeft. Daarmee wil ze iets nieuws doen.
Ze volgt een gidsenopleiding en bakent samen met Buurtschatten haar eigen terrein af: iets met stoffen, én iets in haar buurt. En dat wordt Lappenstad.

Lappenstad is een georganiseerde wandeling waarbij Nicole je meeneemt door 2060. Het multiculturele van de buurt is de rode draad doorheen de tour. Je bezoekt naaisters, kleermakers en Afrikaanse stoffenwinkels. Stuk voor stuk mensen en plaatsen die iets met stoffen te maken hebben. Tijdens de wandeling vertelt ze verhalen en toont ze waarom de buurt haar zo boeit en wat zij er van opsteekt en meeneemt.

Voor ons is Nicole Gestels een persoon die mensen samenbrengt: aan de ene kant de mensen van 2060 die iets met stoffen doen. Aan de andere kant mensen die er meer over willen weten.
Een mooi idee vinden wij dat. En daarover brengen we maar al te graag een artikel.

Wil je ook deelnemen aan zo’n wandeling, schrijf je dan in op www.nicolegestels.com
Hou er rekening mee dat er elke maand maar 1 wandeling is, dus op tijd inschrijven is de boodschap.

www.nicolegestels.com

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

2 thoughts on “Nicole Gestels – Lappenstad

 • Juli 14, 2013 at 08:29
  Permalink

  Wij hadden graag met U deze wandeling geboekt voor onze vrijetijdsclub “Samen Uit”. Wanneer zou U dit kunnen doen voor ons en hoeveel personen mogen er mee?
  Bedankt voor uw antwoord.

 • Juli 31, 2013 at 09:20
  Permalink

  beste, via deze site kan je niets boeken.
  het is gewoon een platform dat informeert.

Geef een reactie