Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Usawa Express

Usawa Express was een tijdelijk project en bestaat nu jammer genoeg niet meer.

Er zijn nog eerlijk mensen. En 2 daarvan vind je in Usawa Express.
Evi heeft een zaak in Antwerpen-Centraal, Usawa genaamd. Haar principe in de zaak is eenvoudig: fairtrade. Eerlijke producten en eerlijk geprijsd voor de klanten. Usawa betekent dan ook ‘eerlijk’.
Toen de stad een concessie vrijgaf voor een horeca-idee in Park Spoor Noord, dienden zij en vriend Xavier ‘Usawa Express’ in. Ze kregen de concessie en mochten beginnen.
Usawa Express is even eerlijk als het grotere broertje. Op de kaart staan enkel fairtrade en bio. Originele drankjes, van gemberlimonade tot biokoffie, verse sappen. Kleine snacks zoals Ben&Jerry’s ijsjes of zelfgemaakte biocake.
Voor de bar staan er verschillende ligstoeltjes en dienen oude kratten als tafeltje of extra stoel. Alles ziet er bijzonder leuk en down-to-earth uit, net zoals Evi en Xavier zelf trouwens.

Elke vrijdag organiseren ze een optreden in open lucht. Alle muziekstijlen kunnen, van Gnawa (een soort van Marokaanse trance) tot rock of akoestisch.

Als de Cargo je dus even te druk wordt, dan is het heerlijk onthaasten bij Usawa Express. Laat je echter niet misleiden door de naam. Die zegt ‘Express’, maar eens je er zit, vergeet je de tijd. Zo gezellig is het er.

Usawa Express
Je vindt de bar onder 1 van de uitkijktorens, vlakbij de brug van Den Dam.
De openingsuren worden bepaald door de zon; bij goed weer kan je er terecht van ‘s middags tot 10u ‘s avonds.
Van de paasvakantie tot eind september.

www.usawa.be


View 2060 in a larger map

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

One thought on “Usawa Express

  • Maart 18, 2010 at 14:42
    Permalink

    en wetende dat ze in hun bar/resto in Apen zelfs naaicursusen geven maakt het helemaal af !

    in mijn ogen een prachtige zaak , met een vernieuwende geest !

Geef een reactie