Vino-teka

Een wijnbar in Antwerpen Noord? Toch wel.

Bart Huybrechts en Steve Alaerts werden voor gek verklaard. Maar durf, een goed idee en vooral liefde voor wijnen, hebben Vino-teka op de 2060-kaart gezet.

Het is een wijnbar, maar in tegenstelling tot wat zo’n woord doet vermoeden, gaat het er ontspannen en down-to-earth aan toe. Dat voel je als je binnenkomt. Steve komt zelf aan ons tafeltje bedienen. Ook al zijn we geen kenners, hij geeft graag gepassioneerd een woordje uitleg.

Als je een fles bestelt, krijg je er een paar lekkere tapa’s bij. In ons geval een trosje gergrilde cocktailtomaatjes, een potje olijven, 2 gemarineerde vleesbrochetjes en een schaaltje olijfolie voor het brood.
Vino-teka betekent eigenlijk wijnbibliotheek. Maar naast wijn schenken ze ook cava, champagne, porto en een paar speciale bieren.

Waar Steve en Bart bijzonder fier op zijn, is de Franciacorta DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), een Italiaanse schuimwijn, die gelijk staat aan champagne uit Frankrijk. Ze halen deze spumante rechtstreeks bij San Christofor, een huis in de Erbusco regio. San Christoforo wil een eerlijk, kwalitatief product brengen en begint daardoor de laatste jaren bekendheid te verwerven.

Een ander leuk aspect aan de bar is dat je lid kan worden. D.w.z. dat jij als wijnliefhebber, elke maand mee bepaalt wat er op de kaart komt te staan. Bart en Steve selecteren namelijk elk kwartaal een 50-tal nieuwe wijnen die leden op een speciale avond kunnen proeven en waaruit de wijnkaart van de maand wordt samengesteld. Van klantenbinding gesproken.

Alle producten zijn trouwens ook gewoon te koop, want naast een wijnbar, is Vino-teka ook een wijnhandel.

Vino Teka
Cassiersstraat 41
2060 Antwerpen

www.vino-teka.be


View 2060 in a larger map

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

3 thoughts on “Vino-teka

 • Februari 23, 2010 at 18:44
  Permalink

  mij kan je daar spoedig verwachten !

 • Maart 11, 2010 at 23:06
  Permalink

  Hou me op de hoogte. Ik wil misschien met collega’s eens langskomen (onze vzw Atel zit in 2060 in de Duinstraat 102), of lid worden…

 • December 9, 2012 at 17:56
  Permalink

  Gisteravond een heerlijke wijn als afzakkertje genomen, hij smaakte goed, kwam ook door de bediening. Nu weer thuis in Castricum (Nederland) jammer mar helaas. Mooie zaak.

Geef een reactie