Davy

Dit is het appartement van Davy. Hij is een grafisch ontwerper.
Hij kocht het in 2010. Gevolgd door zes maanden van renoveren en nog ’n s zes maanden stileren. Zoals hij omgaat met grafiek, zo benaderde hij ook zijn eigen woning: elke ruimte geïnterpreteerd als een nieuw document in Photoshop,
elke muur bekeken als een blad papier dat volgens de regels van de grafische kunst gelay-out moet worden.
Alles is doordacht. De combinatie sixties en hedendaags, Scandinavisch design afgewisseld met een moderne toets, grote namen zoals Eames en Sarinen naast Davy’s eigen bijdrage. Het hele interieur is met wikken en wegen bij elkaar gezocht op marktjes, eBay, in designwinkels, in binnen- en buitenland. Alles past binnen een – op voorhand samengesteld – sereen kleurenpalet van wit, zwart, grijs en oranje.
Het appartement is niet ongelooflijk groot, maar elke kamer is weloverwogen aangepakt voor een maximaal open en licht effect. Een slaapelement dat naadloos overloopt in dressing, toilet en badkamer (een slim ontwerp van architecte Sofie De Clercq). Het kookeiland dat keuken met eetkamer verbindt, grote ramen voor veel daglicht in elke ruimte. Alles met opvallend veel oog voor detail, zoals je enkel van iemand kan verwachten die in zijn job millimeters schuift met logo’s en tekst. Het verklaart 6 maanden stylistenwerk, en het doet ons vergapen aan een interieur dat ontworpen lijkt voor tijdschriften.
Mocht het Davy ooit in de grafische wereld teveel worden, dan kan hij nog altijd verder als stylist.

 
[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

3 thoughts on “Davy

  • Juli 11, 2012 at 21:33
    Permalink

    Ik ken dit appartement omdat ik het bij de vorige eigenaar bezocht. Jammer dat er in de tekst geen credits zijn voor de architecte die de originele inrichting (in andere kleuren) deed. Nu lijkt het alsof de nieuwe eigenaar zaken als het slaapelement en kookeiland zelf realiseerde. Niettemin getuigt de restyling zeker van goede smaak.

  • Juli 12, 2012 at 14:10
    Permalink

    A-MA-ZING!

  • Juli 17, 2012 at 09:07
    Permalink

    Sofie De Clercq is inderdaad de architecte die deze mooie oplossingen voor de vorige eigenaar heeft bedacht. Dat dit eerst vergeten was in het artikel is een foutje van de redactie 😉

Geef een reactie