binnenkijken

Els & Frankie

Hier wonen kunstminnende mensen. Hier wonen ook mensen die een beetje ‘gek’ zijn.
Het eerste zie je aan het interieur. Het tweede aan de foto’s van de renovatie: echt gekkenwerk.
Met alle respect natuurlijk.

Els en Frankie woonden al een tijdje in de stad nabij het Falconplein en zochten een eigen woning. In 2004 viel hun oog op dit pand. Het was een groot en gedurfd project, maar het lag ook vlakbij het Sint-Jansplein, een plein dat al lang een bijzondere aantrekkingskracht op hen uitoefende.
De reactie van vrienden en familie was voorspelbaar: “Toch niet daar!?”
Toch wel.

18 jaar stond het huis leeg. Je kan je voorstellen dat dat iets doet met een woning. Het was een krot en een rommelhoop, en voor de nieuwe eigenaars een avontuur en een uitdaging.
Frankie, nu beeldhouwer, vroeger schrijnwerker, deed veel zelf. Els, zangeres, die naast zingen duidelijk ook veel gevoel voor interieurvormgeving heeft, leverde ideeën en verzorgde het stylisme. De rest kwam van de schoonzus-binnenhuisarchitecte.

Het resultaat is echt verbluffend, zeker als je de foto’s van de oorspronkelijke staat ziet: mooi gedecoreerde kamers waarbij er telkens origineel met de ruimte wordt omgegaan.
De ijskast is bijvoorbeeld ingebouwd in de deur van een voormalige doorgang, een kamerhoog glasraam vervangt de deur tussen zitkamer en trappenhal en zorgt zo voor extra licht, de originele lavabo uit de oude keuken is nu mooi ingewerkt in een nieuw betonnen werkblad. Achteraan is er ruimte gecreëerd voor een gezellig terras. Alle schrijnwerk (en dat is veel) is afgeschuurd tot op het blanke hout wat de kamers direct een warm gevoel geeft, zeker in combinatie met de gekozen kleuren.

We zeiden het al eerder: Els en Frankie zijn kunstminnende mensen. Niet alleen omdat het zelf kunstenaars zijn of door het verzameld werk aan de muren, maar ook omdat ze op het gelijkvloers een eigen galerijtje hebben. Jong en opkomend talent met potentieel geven ze hier de kans om te exposeren. Een mooi initiatief is dat.

Voor de mensen die bij het zien van de foto’s een licht gevoel van jaloezie moeten onderdrukken:
Frankie en Els doen aan huizenruil via homeforexchange.com. Dus wie weet slaap je er binnenkort zelf.

[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze persoon te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Een reactie achterlaten