actief

Het Oude Badhuis

Zoals de naam het zegt, was dit vroeger een badhuis (tesamen met de wasruimtes van Zwembad De Veldstraat).
Deze buurt was een arbeiderswijk met vooral kleine huisjes zonder badkamer. Op dergelijk plaatsen voorzag de stad publieke badhuizen.
Vandaag kan je hier enkel nog je handen wassen aan de lavabo in het toilet, maar de namen van de multifunctionele ruimtes van dit wijkcentrum linken nog wel naar de bestemming van weleer: Wasserij, Badzaal, De Mangel, De Zeepstok en Den Bleek.

Je kan hier voor tal van zaken terecht. In het buurtcafé om je krant te lezen bij een drankje of snack, maar ook om een fuif, vergadering of zelfs huwelijk te organiseren in één van de zalen. Verschillende gemeenschappen komen hier samen om – al dan niet tesamen met Het Oude Badhuis – iets op poten te zetten. Als het thema een socioculturele inslag heeft, kan dit aan bijzonder democratische prijzen.
Een greep uit het aanbod: workshops djembé, capoeira, Afrikaanse dans, taalcarrousel Pools-Nederlands, evenementen zoals ‘Kerst in Warme Landen’, festivalletjes met barbecue, toertconcerten (optredens van Vlaams talent met taart
en koffie), Noordster, voorstellingen van het MartHa!Tentatief … om er maar een paar om te noemen.

Voor een volledig overzicht surf je best naar www.oudebadhuis.be

 
Het Oude Badhuis
Stuivenbergplein 38
2060 Antwerpen
www.oudebadhuis.be


 

View 2060 in a larger map

Een reactie achterlaten