in de kijker

Huisbrouwerij Wapper

WapperGroot nieuws! We hebben een echt buurtbier: Wapper.
Gebrouwen in eigen contreien, door eigen bewoners, volgens eigen recept, met ons eigenste 2060-kraantjeswater. Meer buurtbier kan het dus niet zijn.

Wapper is een passieproject van Tinka, Guy, Jooz, Hans en Pieter. In hun eigen keuken brouwen ze sinds 2009 hun eigen bier. Als hobby. Elk jaar een beetje meer, met als ultieme plan brouwen voor de hele buurt. Zodat alle horeca uit 2060 een Wapper kan serveren.

De liefde voor bier koesteren ze alle 5. Een groot stuk van de ervaring komt van Jooz. Zoon van een brouwersfamilie die 4 generaties lang de biervaandel van Tipsor heeft gedragen. Tipsor bestaat ondertussen niet meer, maar na meer dan 100 jaar brouwen, blijft de fakkel branden dankzij Wapper en deze 5 bierliefhebbers.

WapperZe brouwen Wapper op ambachtelijke wijze, in grote potten. Met schema’s, timer en computer bij de hand. De ene rekent, de andere roert. Nog een ander is bezig met de grafiek en communicatie. Samen proberen ze variaties uit, schaven ze aan verschillende recepturen, en proeven ze. Strak in een Wapperschort en met veel goesting.
Vandaag produceren ze 70 liter per 2 maanden, in 3 variaties: Wapper Seizoensbier, Indian Pale Ale en Oud Bruin. Het plan is om op grotere schaal te gaan brouwen zodat ze alle horeca in 2060 van Wapper kunnen voorzien. Een mooi en nobel streven, en vooral iets om naar uit te kijken.

Ben je nu al benieuwd hoe het bier uit eigen buurt smaakt, ga dan langs bij deze huisbrouwerij in de Walenstraat 27 en laat je glas volschenken. Wij kunnen het ten zeerste aanraden. Santé.

 
Huisbrouwerij Wapper
Walenstraat
2060 Antwerpen
www.facebook.com/wapper

One thought on “Huisbrouwerij Wapper

  • Marc Janssens

    Schol!!

Een reactie achterlaten