Illi & Marleen

Nee, dit is geen stukje Efteling. Hier wonen Illi en Marleen.

Welkom in de woning waar je goed gezind van wordt.
Het concept in het hele appartement is eenvoudig: alles moet mooi zijn, zelfs al is het een louter functioneel ding. Hiermee betuigen Illi en Marleen eer aan de art nouveau en jugendstil, hoewel hun eigen ideeën toch een hoger sprookjesgehalte hebben.

Illi groeide op in Afrika en van mocht van haar ouders geen kunstopleiding volgen omdat dat niet voldoende ‘zekerheid’ bood. Marleen studeerde, als dochter van een schrijnwerker, artistieke vormgeving om zelf juwelen te gaan ontwerpen.
In dit appartement hebben ze een canvas gevonden om hun ideeën in een eigen realiteit om te zetten.

De hele woning is een kleurenpalet van verzamelde, etnische, zelfgemaakte of tweedehands dingen.
Een oosterse paraplu als luchter tegen het plafond. Bloemen of salamanders als deurkruk. Zelfgemaakte patroontjes voor mozaiektegels in de badkamers. Een kast waarvan geen deur recht is, met in het midden een juwelen-shrine voor de creaties van Marleen. Opbergkastjes die tegelijkertijd dienst doen als trapje naar buiten voor de katten. En ga zo maar door. Het mag dan niet de Efteling zijn, er is wel bijna evenveel te zien en te ontdekken.
Illi heeft een idee. Marleen checkt het op praktische haalbaarheid en schaaft het desnoods wat bij. Marleen maakt het. En Illi voorziet het van een kleurtje.
Het resultaat is zo uitbundig, dat het een showcase zou kunnen zijn van het hele Tony Mertens gamma.

En zo bedenken ze, zoeken ze, ontwerpen ze, maken ze en veranderen ze.
Het appartement is nooit af. En zal elk jaar anders zijn.
Misschien moeten we volgend jaar nog eens gaan kijken.

[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze persoon te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Geef een reactie