Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Karen & Jo

12 jaar geleden was Antwerpen Noord nog niet wat het nu is. De buurt was vuil en verloederd. Veel van de vooroordelen die men nu nog heeft, zijn toen ontstaan.

Karen en Jo huurden op Den Dam.
Zij was van Schilde, hij van Wilrijk. Wat ze daar niet hadden, en hier des te meer, was contact met de buren: mensen die elkaar kennen en een praatje met elkaar slaan. Dit, winkels achter de hoek, de school op fietsafstand en werken in de stad, bepaalde dat ze een huis in 2060 wilden kopen.

Tijdens hun zoektocht belandden ze in de Stuivenbergwijk, toen nog Woonnoodgebied. Het eerste huis dat ze bezochten, viel spijtig genoeg tegen. In dezelfde straat was er echter een ander geveltje dat hun aandacht trok.
Toeval of niet, dat huis stond exact 1 week later te koop. En sindsdien is het van hen.

12 jaar geleden zag het huis er echter helemaal anders uit.
Met wat ruimtelijk inzicht van Jo’s broer die architect is, en Jo zelf, die graag met hout werkt, werd de volledige woning onder handen genomen.
Ingrijpend én gedurfd was bijvoorbeeld het opgeven van een deel van de gang, voor meer leefruimte. De trap werd verplaatst en hangt nu deels zwevend boven in de hoek van de living. De pergola werd omgebouwd tot eetkamer en verschillende tussenmuren werden verwijderd.
Het resultaat beneden is een volledig open woonruimte die achteraan wel 9 meter breed is. Met een voorgevel van 5 meter breed geeft dit één grote trapeziumvorm.
Een verrassing die je vanop de straat totaal niet zou verwachten.

Schuine muren zijn niet altijd evident als het op inrichting en keuze van meubels aankomt. Maar Jo en Karen zijn er mooi in geslaagd elke ruimte origineel en vooral praktisch in te richten. Zo is de lichtarmatuur in de living bijvoorbeeld een ontwerp van Karen.
Vooral de zolderkamer – momenteel de slaapkamer van hun 2 zonen – was een uitdaging. Met een schuin dak en een dakkapel, is hier geen enkele muur recht. Overal is er ingenieus omgesprongen met de schuine kanten en insprongen, wat ook deze ruimte des te leuker maakt.

[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze mensen te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Geef een reactie