shops

King Solomon Trading

Hoewel ik nog nooit op een Afrikaanse markt ben geweest, is dit toch een beetje hoe ik het me voorstel. Verschillende groenten onder, naast en op elkaar gestapeld. Kartonnen dozen. Gedroogde vis in manden of plastic zakjes. Rommelig, smakelijk, onbekend.
Laat dit boeltje wanorde nu net de charme zijn van de King Solomon shop.
Hier geeft men niet om de verpakking. Het zou een spreuk op een houten plaatje aan de muur kunnen zijn. Het gaat hier puur om het product, zonder presentatie. En door het zo uit te stallen, spreek je tegen een publiek dat het product kent. 90% van het cliënteel is dan ook Afrikaans.
Wij moesten per doos, per schap, per vreemd uitziende groente dus vragen wat het was. En we hebben veel geleerd. Cassave is de voedzamere tegenhanger van onze aardappel. Er bestaan paarse mango’s, kleinere dan die je in Colruyt of Delhaize ziet. Plantin zijn bakbananen die je in tegenstelling tot gewone bananen niet rauw mag eten. Het poeder ervan heet fufu en wordt gebruikt om puree van te maken. De kolanoot koop je zo als snack aan de toog en werkt lustopwekkend. En er zijn vuistgrote slakken die je kan eten (slik). Maar je spoelt ze zo weg met een glaasje typische palmwijn of Gingerbeer.
En ga zo maar verder. Een lijstje exotiek dat de experimentele koks moet prikkelen.
Ga eens kijken, leer iets bij en laat het u smaken.

 
King Solomon Trading
Muizenstraat 20-22
(ook in de Dambruggestraat 17)
03 232 42 77
woe-ma : 10 – 20u
din gesloten


 

2060 weergeven op een grotere kaart

One thought on “King Solomon Trading

  • Bedankt voor de prospectie! Ik vraag me al een tijdje af waar je dat gemberbier kan krijgen, nu moet ik geen intensieve speurtocht meer ondernemen 🙂

Een reactie achterlaten