Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 77 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-content/plugins/jetpack/_inc/lib/class.media-summary.php on line 87 Koen & Babette | 2060.be

Koen & Babette

De zus van Koen woonde al in 2060. Bij een bezoekje aan haar passeerden hij en z’n vrouw Babette een huis waarvan ze allebei zeiden: “Mocht dit ooit verkocht worden….”

Met 2 kindjes en een derde op komst werd hun huis in Klapdorp wat krap. Koen wilde trouwens weg uit de stad en wou het liefst midden in een bos gaan wonen. Babette wilde er net blijven.
Het compromis werd zoeken naar een ruim huis, met een ruime tuin, in de stad.

En dan staat dat mooie huis plotseling te koop, als bij toeval.
Ze gaan direct kijken. Al bij het binnenstappen van de hal is het liefde op het eerste gezicht. Ze aarzelen geen moment en kopen het.

Het huis is inderdaad heel mooi.
Het dateert van eind 19de eeuw en was ooit de woning van een pastoor. Het ligt vlak naast wat vroeger het klooster van de Zusterkes Der Armen was. Het Mariabeeldje tegen de voorgevel en een klein gebouwtje in de tuin dat ooit de wc van de nonnen was, herinneren aan die tijd.

Het huis is groot, wat goed is met 3 kinderen. De tuin is ook groot, wat heerlijk is, midden in de stad. 110m2 groen en speelruimte, volledig zuidgericht. Aan de zijkant van de tuin is er een klein poortje met toegang tot de straat. Handig om de fietsen binnen en buiten te rijden.
Leuk is ook de keuken die naast het eigenlijke gebouw ligt en met een trapje verbonden is met de rest van huis. De vloer hier is bedekt met een kleurrijke mozaïek van cementtegeltjes. 1 kant van de keuken geeft uit op een kleine kruidenpatio. De andere kant leidt naar een pergola met hoge ramen die uitkijken op de tuin.

Koen en Babette wonen hier graag met hun kindjes. Er is nog werk aan het huis, maar ze hebben tijd. Hier gaan ze nooit meer weg. En dat is misschien het enige negatieve aan dit verhaal: dit huis komt nooit meer te koop.

[ bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze mensen te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

2 thoughts on “Koen & Babette

 • Januari 28, 2011 at 17:11
  Permalink

  Proficiat met jullie prachtig huis! x

 • Augustus 18, 2011 at 13:24
  Permalink

  een boeiende woning, knap !

  graag contactname voor openstellen woning tijdens de stedelijke woonwandelingen

Geef een reactie