in de kijker

Oosterse geneeskunde – Dr. Zhongbin Wang

Prikken met naalden, sommige onder elektrische stroom.
500 verschillende soorten kruiden in evenveel potjes en dozen.
Glazen cupjes die zich luchtledig op je huid vastzuigen …
Voor leken als wij heeft het iets magisch. Zeker als je geholpen wordt door een Chinese dokter in ons eigenste Chinatown.

Dr. Zhongbin Wang is sinds 2005 dokter in België. Daarvoor was hij verbonden aan een universiteit in China.
Hij behandelt alles wat een klassiek geschoolde dokter doet, maar zijn specialiteit ligt bij de ‘emotionele’ ziektes van deze tijd: depressie, paniek, onrust, chronische vermoeidheid en dergelijke. Hiervoor grijpt Zhongbin Wang terug naar Chinese alternatieve methodes zoals acupunctuur, massage, lichttherapie, cupping en veel, veel kruiden.
Zijn aanpak is Chinees en eenvoudig: alles om ons te helpen, komt uit de natuur. Pijn is geen geïsoleerd plekje in je lichaam. De kunst zit ‘m de mens te benaderen als een volledig wezen, tesamen met de natuur en de omgeving. Om zo de pijn vanuit een groter geheel op te lossen.
Het gaat over energie, over hoe en wat eten. Het gaat om een probleem anders benaderen. Het gaat om well-being. Wat ons betreft niet alleen een mooie filosofie, maar ook een woord dat een stuk mooier klinkt dan pakweg Dafalgan of Prozac.

 
Dr Zhongbin Wang
Van Wesenbekestraat 39 Bus 2
2060 Antwerpen
T 03 227 12 15 – 0472 23 26 61


 

2060 weergeven op een grotere kaart

2 reacties op “Oosterse geneeskunde – Dr. Zhongbin Wang

 • VAN LANDEGHEM JENNY

  Hallo DR.
  Er is vastgesteld dat ik piriformis syndroom heb,en ook dat de zijtak van de ichias is beschadigd veel pijn alles geprobeerd en komt telkens weer;
  Kom ik in aanmerking voor acupunctuur bij u .
  Dr. Van Melkebeek stelt een operatie voor en de zenuw die de dikke bilspier iriteert te scheiden ,maar ik zie dat niet zitten en zoek een alternatief.
  Graag een antwoord van u indien mogelijk aub.

 • johan vollon

  Docter , i,m suffering for 3 years now with chronic backproblems( upper part) together with bad breeding . i tried many things ( accupuncture ( belgian women , not chinese ) osteopaat , kine, i went to india for ayurvedic traetement….;etc……) , but always the pain came back ……can you help me and do you know about :jing-sui- kang ? it suposed to help chronic backpain ?! If you think you can treat me i will come to your place ! but i have to come from LINTER (vl;brabant ) by bus and train ( a long way ) ….Friendly regards …..johan

Een reactie achterlaten