eten

Soepmie

Een vrolijk winkelbelletje verwelkomt ons bij het binnenstappen van de buurtwinkel van Soepmie. De geur van verse soep komt me tegemoet. Grote potten soep staan te pruttelen op het vuur.
Twee vrolijke dames wuiven enthousiast vanuit hun keuken.

Elisabeth & Mieke voorzien de hele stad wekelijks van liters verse soep.
Enkele jaren geleden roerde Mieke thuis nog alleen in haar potten, iets later kwam er een extra Soepmie Elisabeth op de proppen in de Oranjestraat. Nu roeren ze samen in de Dambruggestraat.

Noem hun soep niet zomaar soep: omasoepen, Oosterse soepen, pestosoepen,… de lijst is oneindig.
De seizoenen bepalen wat er in de pot gaat. En dat zijn altijd biologisch en milieuvriendelijk gekweekte groenten, zonder vlees of vis. Puur vegetarisch.

soepmie2 Om hun ecologische voetafdruk te beperken, maken ze twee maal per week soep die ze één maal per week leveren.
De dames pasteuriseren hun soep. Door met een minimum aan water te koken, hebben ze voortaan nog maar de helft van hun vroegere verpakking nodig. De andere helft vul je zelf aan met water. Zo bevat de soep meer vitaminen, kan er meer soep worden getransporteerd worden en heb je als klant minder plek nodig in je koelkast. Iedereen blij.

In de eerste plaats leveren ze vooral aan scholen, horeca en bedrijven, maar vanaf 4 liter soep ook aan jou of mij. De rest van de tijd doen ze catering van hun soep, quiches en salades.

Nieuwsgierig? Gewoon bestellen en proeven. Of je mag natuurlijk ook altijd komen wuiven bij nummer 36.

Tekst: Buurtbewoonster Stefanie Skoulos

 
Soepmie
Dambruggestraat 36/1
2060 Antwerpen
T 03 337 32 87
www.soepmie.be


 

Een reactie achterlaten