Steven & Ilse

Eind 2002 wilden Steven en Ilse in Antwerpen kerstaankopen doen. Bij het zoeken naar een parking kwamen ze per toeval in 2060 terecht (tja, de helft van de stad stond vol geparkeerd). In de straat waar ze eindelijk een parkeerplaats vonden, zagen ze een mooi herenhuis te koop staan.
Voor hen was het altijd eenvoudig geweest: ofwel een huis op het platteland, in het groen en ver van alles. Ofwel midden in de stad.
Bij het zien van dit huis, werd het dus het tweede. Liefde op het eerste gezicht.
Het huis dateert van iets voor 1900. Blijkbaar was er ook niet veel meer in veranderd sinds 1900. Het was opgedeeld in 3 wooneenheden, en vuil en versleten. Er lagen zelfs nog originele gasleidingen voor de verlichting!
Ze trokken er direct in, en knapten het stukje bij beetje op. Vandaag is het bijna volledig in zijn originele vorm hersteld.
In de woonkamer is de muur bezet met prachtige ornamenten. Bijna elke ruimte heeft zijn eigen authentieke haard, die er telkens anders uitziet. De zitruimte heeft een koepel met glas in lood die aan een citadel doet denken. En achteraan hebben ze een gezellig stadstuintje waar hun 3 kindjes buiten kunnen spelen.
Met het gezin in de stad wonen is voor hen nooit een probleem geweest, integendeel. Hun auto staat meestal aan de kant. Werken, sporten, kinderen naar school doen … alles doen ze met de fiets of te voet.

[ bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze mensen te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

One thought on “Steven & Ilse

  • Augustus 30, 2010 at 13:43
    Permalink

    Wow, echt een fantastisch pand! Proficiat met het resultaat, en met de keuze van het (Eames) meubilair 😉

Geef een reactie