‘t Fonteintje

Stel je voor: een zonnig terras met prachtig zicht op een pas gerestaureerde Sint-Willibrorduskerk. Een pot heerlijk verse, zoete muntthee. Een kom dagverse harira-soep, kruidige kefta en een paar lekkere briwat-driehoekjes gevuld met kip en rozijnen.
Zulke dingen moeten wij doorstaan om mensen ervan te overtuigen dat Antwerpen 2060 iets te bieden heeft.
Er zijn ergere dingen in het leven.

‘t Fonteintje is de zaak van Taric El-Amraoui en z’n vrouw. Een zaak die ze in 2001 overnamen, renoveerden en tot een succes uitbouwden. De naam ‘t Fonteintje is het enige dat rest van de vroegere zaak met midden in de ruimte een fontein. De rest is gelukkig geworden wat het vandaag is: een Marokkaans-mediterraans restaurant.

‘t Fonteintje heeft heel wat te bieden. Vlees-, kip- en visgerechten waarvan er een aantal boven echte houtskool wordt gegrild. Je kan calamari, couscous en een paar soorten briwat (gevulde bladerdeegpakketjes) eten. Er zijn verschillende tagines waarvan de Dorade Royal een special blijkt te zijn. Soepen, zoals de eerder genoemde harira-soep (een traditioneel Marokkaanse soep op basis van tomaten, selder, ajuin, kruiden en afhankelijk van de dag, kikkererwten, linzen, lam, enzovoort), en zelfs tapas, paëlla en tortilla’s. Dit is slechts een greep uit de menukaart met traditioneel bereide gerechten.

Waarin Taric met zijn restaurant goed slaagt, is het samenbrengen van verschillende culturen. En daarmee bedoelen we niet enkel zijn culinaire aanbod, maar ook z’n cliënteel. In ‘t Fonteintje zie je mensen van alle culturen door elkaar zitten, met op z’n minst 1 gemeenschappelijk ding: ze houden van lekker eten.

‘t Fonteintje
Kerkstraat 80
2060 Antwerpen
03 235 13 37

http://tfonteintje.com

ma-don : 12 tem 1u ‘s nachts
vrij-za : 12 tem 2u ‘s nachts


View 2060 in a larger map

3 thoughts on “‘t Fonteintje

 • Februari 12, 2011 at 13:57
  Permalink

  na de verbouwing zijn ze opnieuw open. het ziet er goed uit en het is nog steeds heeeeeeeeeel lekker!

  groetjes,
  Eva

 • Oktober 29, 2011 at 13:49
  Permalink

  Was me dat lekker! Voorgerecht (tapaschotel) en hoofdgerecht gegeten, het was o-ver-heerlijk maar ik kreeg echt niet alles op 🙂 Ik kan niet wachten om terug te gaan.

 • April 4, 2013 at 17:14
  Permalink

  Nog nooit zo slecht gegeten, verkopen een soort geperste specie als scampi’s, idem voor de krab en de tagines zwemmen letterlijk in het vet!!!

Geef een reactie