drinken

Viggo’s Coffee Bar

Koffie zetten met een milligramweegschaaltje, een thermometer en de chronometer in de hand. Dat mag je verwachten als je iets bestelt in Viggo’s Coffee Bar. Tim Jensen is uitbater en barista van dienst. En hij doet dat met verve.

Nooit geweten dat je voor koffie of thee zo minutieus te werk kan gaan. Correctie, MOET gaan. Ja, Tim haalt eer uit z’n job.
Koffie maak je van bonen, en bonen maal je pas net voordat je de koffie zet. Water dat een halve graad te warm of koud is, heeft effect op je smaak. Het water van thee weeg je eerst voordat het in de pot gaat en de thee laat je niet langer trekken dan hoort.
Om maar een paar dingen te noemen die wij niet wisten, maar die deze bar wel speciaal maken. Dergelijk aanpak maken het verschil tussen beter en best. En dat siert Viggo’s.

Voor Tim begon het thuis bij zijn eigen machinetje en molen. Uit liefde voor de arabicaboon, voor het ceremoniële, de achtergrond, de berekende en beredeneerde handelingen. Gedurende een jaar tijd verdiepte hij zich volledig in de koffie. Het leverde hem de 10de plaats op in het Belgisch Kampioenschap Barista.

Viggo's

Toen de eigenaar van dit gebouw een nieuwe en permanente bestemming zocht voor deze ruimte – met een lichte voorkeur voor een koffiebar – was dit voor Tim de uitgelezen kans om de buurt te laten proeven van zijn passie.

De koffie die hier geserveerd wordt, komt uit het Zweden, wat een top 10-land in het koffiebranden blijkt te zijn. Want ook de manier waarop bonen gebrand worden, heeft een gigantisch effect op de smaak van je koffie. Ook het interieur verwijst naar het hoge noorden: eenvoud, strak, warm, veelvuldig gebruik van hout en een Scandinavische zithoek voor het raam. Hier is het gezellig zitten met zicht op het pleintje.

Naast zwarte koffies, lattes, ristretto, espresso, filterkoffie en dergelijke, kan je hier ook nippen van verschillende soorten thee en chocolademelk, en heel lekkere chai. Er is gratis wifi en je mag hier zelfs je eigen boterhammen komen opeten. Zolang je je lunch maar voorziet van het beste dat de plantage te bieden heeft.

 
Viggo’s Coffee Bar
De Coninckplein 21
2060 Antwerpen

 
www.viggos.be


View 2060 in a larger map

Een reactie achterlaten