Bakkerij Meftah

Een beeld geven van 2060 zonder een artikel over een Turkse of Marokkaanse bakkerij? Dat kan niet. Want hier hoef je geen 2 minuten te lopen voor vers brood. In 2060 vind je meer bakkers dan in elke ander stuk van de stad. En daarbuiten waarschijnlijk ook.

Het was dus gewoon zoeken naar het mooiste voorbeeld.
En dat hebben we gevonden in de de Korte Zavelstraat: Bakkerij Meftah.

In ’93 startte Mohammed Meftah hier een Marokkaanse bakkerij. Hij was daarmee de eerste allochtone bakker in de buurt.
Met smaak verbouwde hij een stoffenwinkel tot een mooie bakkerij. Het gezellige interieur onderscheidt zijn winkel van vele andere. En de kwaliteit natuurlijk. Want de concurrentie is groot, en volgens Mohammed overleven enkel zij die een kwalitatief product boven alles stellen.

Hier wordt alle brood nog vers gebakken. Geen bedrijf dat ‘s morgens de winkelrekken komt vullen dus. Nee, Mohammed en een vijftal werknemens zorgen dat de bakkerij elke dag vol ligt met een ruim assortiment brood en gebakjes.

Door zijn divers aanbod, en veel mond-tot-mondreclame, weten nu tal van nationaliteiten Meftah te vinden. Mohammed speelt daar slim op in door niet alleen Marokkaanse broden te bakken maar ook in te spelen op de smaak van zijn cliënteel. Het assortiment is bijgevolg bijzonder breed.

Dé specialiteiten (én echt typisch marokkaans) zijn smida (plat wit brood met griesmeel), tshiha (de bruine variant) en zoete broden. Wij krijgen direct een zak mee om te proeven.
En het is waar, de broden zijn heerlijk.

Bakkerij Meftah
Korte Zavelstraat 9
2060 Antwerpen
Alle dagen open van 8 tot 19u, behalve vrijdag.View Larger Map

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853 Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

3 thoughts on “Bakkerij Meftah

 • Maart 29, 2010 at 14:54
  Permalink

  Meftah is inderdaad een hele goeie bakker, wij laten er al 10 jaar de verjaardagstaarten voor onze twins maken.

 • April 6, 2010 at 15:49
  Permalink

  Ja, heel lekker brood. Ook super smakelijke pizza en gevulde brikdeeg pasteien. En koekenbroden die nog echt smaken zoals vroeger onze sandwiches, de echte originele, en waarvan je nu slechts nog de “fabrieks”versie kan kopen in onze supermarkten.

 • Februari 23, 2016 at 09:43
  Permalink

  Weet aub iemand die nummer om te bestellen

Geef een reactie