in de kijker

Artichoque

Iedereen zal beamen dat vakanties en vrije middagen plezierig zijn voor de kindjes, maar voor de ouders is het plannen ervan soms de hel. Eindeloos puzzelen om je agenda in orde te krijgen. Waarna je ze uiteindelijk toch dropt bij de babysit of de bomma voor een middagje binnenspeeltuin of tv-kijken, al dan niet met chips.
Maar je kan hen ook creatief laten bezig zijn met stof, garen en patronen, bij Atelier Artichoque van Jonathan. Klinkt veel leuker, en dat is het ook. Bovendien voel je je als ouder direct een stuk educatiever verantwoord.
artichoque2
Sinds 2012 biedt Jonathan modeworkshops aan. Het gelijkvloers van z’n woning heeft hij omgetoverd tot een atelier waar hij zijn opleiding mode/theaterkostuums in praktijk omzet.
Deels werkt hij voor zichzelf, en resulteert dat in kapsjaals (ja, zijn uitvinding!), modeaccessoires en viltplanten.
Deels werkt hij met kinderen, tijdens workshops voor 10- tot 14-jarigen. Ze kunnen zich uitleven met eenvoudige patronen en leren  eigenhandig dingen als rokjes, laptoptassen en knuffels maken. Met stoffen die Jonathan zelf in India en Turkije haalt bij lokale, kleine producenten.
Allemaal leuke spullen waaraan de makers achteraf meer hebben dan aan die middag binnenspeeltuin.
Wie weet vermijdt het achteraf thuis zelfs de ik-wil-dat-niet-aandoen-discussie.
En ook dat is als ouder mooi meegenomen.

 
De workshops gaan door op woensdagnamiddagen of als driedaagse tijdens de vakantie(s).
Alle praktische info vind je op www.artichoque.be

Een reactie achterlaten