eten

Snack Black Star

starblack3Hier mag je met je handen eten.

Toegegeven, het is even anders, maar vooral leuk. En het betekent ook minder afwas voor het kleine keukentje, waarin Hajia Bintu – de eigenares – de buurt van Ghanese gerechten voorziet. Naar eigen zeggen, is ze de enige in Antwerpen.
Ze doet dit al 20 jaar, elke dag opnieuw, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Authentieke gerechten, vers en met de hand gemaakt. “Nee, hier komt geen mixer aan te pas.” Niet anders dan ze het in haar geboorteland heeft geleerd. En niet anders dan hoe ze het daar vandaag nog doen.
Snack Black Star lijkt een beetje op een veredelde kantine. Maar dat maakt de ervaring des te leuker. Omgeven door een voornamelijk zwart publiek – hoewel alle nationaliteiten de weg naar hier vinden – is het voor ons een smakelijk en exotisch tripje in eigen buurt. We zitten hier hoop en al een uur op een doordeweekse dag en het is een komen en gaan van mensen die iets willen eten.
Voor een eethuisje dat een beetje verscholen ligt achter het De Coninckplein, kan het niet anders dan dat het er goed is.
Hier proef je wat een groot stuk van West-Afrika eet. Banku (maisballetjes), fufu (een soort puree gemaakt van groene plantain bananen), kenkey (gestoomde deegbal van gefermenteerde mais), omo tuo (rijstballen), waakye (rijst en bonen), enzovoort. Veel vlees, kip en vis, al dan niet in stoofpotjes of gedroogd. En dit alles overgoten met pittige sausjes. Speciale gerechten heel betaalbare prijzen: voor 8 euro heb je lekker gegeten. Handzeep en kommetje water inbegrepen.

Snack Black Star
Muizenstraat 7
2060 Antwerpen
T 03 297 46 51
www.snackblackstar.be

Een reactie achterlaten