drinkenin de kijker

Bar d’office

Bar d’office is ondertussen Bar Oscar geworden. Lees er binnenkort meer over op deze site.

Bar d’office is een idee van Klara De Smedt, manager van Designcenter de Winkelhaak.
De ruimte waar vroeger restaurant Enfant Terrible zat, kreeg met dit initiatief terug een zinvolle invulling: een coworking-space én bar. Hier kan je werken, samenwerken en netwerken, met echte i.p.v. virtuele mensen. Je kan er zelfs een koffietje mee drinken. Probeer dat maar eens op Linkedln.

Stel, je bent een beginnende ondernemer. Dat gaat vaak gepaard met grote investeringen. Waarom een kantoor huren of kopen en voorzien van infrastructuur, als je alles ter beschikking hebt? Want dat is wat Bar d’office doet: bureau-, kantoor-, vergader-, brainstorm- en presentatieruimte aanbieden aan ondernemers, inclusief infrastructuur. Alleen zit je hier in een bar, zoals de naam al deed vermoeden, i.p.v. tussen vier muren in een grijs bedrijvenpark langs de autostrade. Een bar die volledig voorzien is op het zakenleven, zonder daarbij een moment saai te zijn.

Je investering hier kost 1 euro per dag. Voor dat bedrag vlei je je neer in een zetel, op de designbank, aan een tafeltje of aan de grote vergadertafel. Bestel daarbij een drankje of kleine snack en begin te werken. Er zijn ergere manieren om een werkdag te starten.
Je krijgt ook toegang tot een netwerk dat laat zien wat er in en rond Bar d’office gebeurt. Welke ruimtes er geboekt zijn, of er seminaries op de agenda staan, wie er aanwezig is en met wie je misschien kan gaan netwerken. Er zijn minder doeltreffende manieren om nieuwe contacten te leggen.
Met De Winkelhaak naast de deur, wordt al hun materiaal ook jouw kantoormateriaal. Het Designcenter beschikt over printers, faxmachines, snijtafels, internetverbinding, kopieerapparaten, een inbindmachine, een kleine fotostudio, enzovoort. Dit alles te jouwer beschikking voor een klein supplement.

Het hele concept is gericht op het geven van mogelijkheden aan beginnende ondernemers, hen ondersteunen, betrekken en helpen. De snacks in de bar komen bijvoorbeeld van jonge traiteurs uit de buurt. Wil je een zaaltje gebruiken voor een seminarie of workshop, dan kan dat volledig gratis als andere leden ook mogen deelnemen.
De steun die je als organisator krijgt, steunt zo rechtstreeks andere mensen.

Ben je nog lang niet aan werken toe, laat staan aan je eigen werkruimte, dan kan je bij Bar d’office ook terecht voor een drankje of een snack. Dan proef je ineens hoe mooi het werkleven kan zijn.

 
Bar d’office
Dambruggestraat 29/31
2060 Antwerpen
T 03 227 37 31

www.bardoffice.com

 

View 2060 in a larger map

Een reactie achterlaten