Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Den Druiventros

Komen eten! Het zou de baseline van Den Druiventros kunnen zijn.
Het interieur is zo huiselijk, warm en gezellig dat het lijkt alsof je thuis zit te eten. Een grote living met open keuken.
Een mix van stoelen onder verschillende tafels. Ornamenten en moulures tegen het plafond. Hier en daar een plant,
en een grote kast vol servies.
Met het grote verschil dat Petra, eigenares, serveerster én kok, het eten misschien nét iets smakelijker bereidt dan wij dat zouden doen op een doordeweekse dag. En dat je daarvoor betaalt. Want het blijft natuurlijk wel een restaurant, hoewel het misschien zo niet aanvoelt.

Den Druiventros was vroeger een superette met dezelfde naam. In 2004 verhuisde het eten van het schap naar het bord. Petra Vervaet werd kok in het restaurant. In juli 2007 nam ze de zaak over. En dat doet ze nu al een paar jaar met verve. Een leuk detail: de dame die vroeger de superette had, Mariette, komt af en toe nog een handje toesteken. Ook al is ze 65.
In Den Druiventros heerst een ontspannen sfeertje. En dat ligt niet enkel aan het interieur of de aanpak van Petra.
Veel mensen die hier komen, kennen elkaar. Daarbovenop is het er bijzonder kindvriendelijk. Hier tafelen heeft dan ook veel weg van een familiefeest. Geen nood als je even geen behoefte hebt aan het familiesfeertje, met 40 zitplaatsen kan je hier evengoed alleen of met z’n tweetjes in alle rust eten. Bij lekker weer biedt de supergezellige tuin met terras plaats aan nog eens 50 personen, tussen de seringen en onder lampjes.

Op het menu staat een kraakverse mix van grote klassiekers uit de wereld. Enchilade, Thaise curry, lasagne,
vol-au-vent … Alles gemaakt met Petra’s eigen touch. Zelfs het brood, de quiches, de taarten en het gebak komen uit haar eigen bakkerijtje. Je ruikt het al: heerlijk.

Mocht je niet overtuigd zijn van onze mening (geloof ons, het is echt lekker), dan kan Walter Van Beirendonck – om zijn naam even schaamteloos te gebruiken als promo voor dit restaurant – je misschien overtuigen. Die komt hier even graag.

 
Den Druiventros
Kerkstraat 75
2060 Antwerpen
T 03 297 78 01

woe tot vrij : 11-14u en 17-21u
zat en zon : 17-21u
Om 21u sluit de keuken maar kan je nog wel langer blijven zitten.


 

View 2060 in a larger map

4 thoughts on “Den Druiventros

 • Mei 31, 2011 at 15:31
  Permalink

  En wij genieten ook van het lekkere eten in de mooie tuin, sturen onze gasten er naar toe en raden de lezers van Actief WONEN Juni-nummer 2011 Den Druiventros aan in het artikel ‘Kom van dat dak af’ http://www.toit1.be.
  Succes!
  groeten
  Geert Verbruggen & Geert Van Beek

 • Augustus 27, 2012 at 10:00
  Permalink

  Anderhalf uur moeten wachten voor we bediend werden. Het excuus was dat het te druk was… Hautaine bediening van de vrouw die voordeed als de vrouw des huizes. Ons geduld werd niet beloond in dit etablissement waar we veel gelijkgestemden onder de rijke sandalendragers ontwaarden: te duur voor wat het was. Voor dat geld zou je ook met kaart mogen kunnen betalen.

 • November 28, 2012 at 09:31
  Permalink

  Wij komen erg graag in Den Druiventros. Lekker eten en vers gemaakt, toffe ongedwongen sfeer, hele leuke bediening en lekkere wijn. Je moet echt de perencrumble met speculoosijs proberen…..GODDELIJK !
  Ook in de zomer is het heerlijk genieten van hun lekkere eten in de tuin. Je waant je helemaal op vakantie.
  Misschien zijn sommige gerechten wel iets te duur, maar dat wordt gecompenseerd door het sympathieke team van Den Druiventros. Ook wij sturen onze gasten daar graag naartoe en zij komen altijd heel enthousiast terug “thuis”. http://www.droomendaad.be

  Ook wij wensen jullie alle succes toe !
  Bie en Ton

 • Oktober 23, 2016 at 11:14
  Permalink

  Den Druiventros is overgenomen en het is bijlange niet meer dat gezellige warme familierestaurant. Ze hebben gelukkig niks veranderd aan het interieur. In plaats van de gerechten klaargemaakt op wijze van de bomma, is het nu een kleine kaart die niet veel meer voorstelt. Jammer … ik zit nu liever aan de overkant 🙂

Geef een reactie