eten

Duval

Duval heet ondertussen Brutal. Binnenkort lees je er meer over op deze site.

Johan Peeters is de man achter Duval. Nooit eerder hebben we iemand zo gedreven horen praten over eten, hoe het gemaakt wordt, en waar het vandaan komt. Het lijkt of hij een brandende missie heeft om het culinaire landschap te verbeteren op alle fronten.
Als je Johan hoort praten, weet je gewoon dat het gaat smaken.

“Deze wilde bosduif komt uit een woud ten noordoosten van Chimay, en voedt zich met in ochtendmis gemarineerde eikels.”
Of: “Het peertje ernaast is een Durondeau geweekt in een chardonnay van ’98, in vaten die ooit whisky hebben bevat, voordat ze Johan - Duvalporto bewaarden.”
“En dat kleine klompje daar is hooiboter.” Ja hoor, boter met de smaak van vers hooi, alsof het gekarnd was op een alpenweide.
“Die wortel is geen pastinaak, maar de wortel van peterselie uit de achtertuin van bioboertje August, gekweekt zoals zijn grootvader dat ooit deed in tijden dat eten schaars was.”
En de afsluiter: “Het dessert is een crème brûlée op basis van die gefermenteerde peulvrucht.” Een groente waar we nog nooit hebben van gehoord, en waar we versteld van staan dat het zo lekker kan smaken, ondanks het uitzicht van het bruine gedrocht dat Johan ons fier toont.

Het zijn maar voorbeelden, lichtjes naar de hand gezet van de schrijver, maar wel duidend voor de aanpak van Johan. Deze jongeman spreekt met passie.

Duvals concept is nobel: eerlijk, laagdrempelig, ethisch, ecologisch (ja, Johan groef zelfs een eigen waterput voor de toiletten) en duurzaam. De ingrediënten op je bord zijn de basis van zijn verhaal.
Alles op de kaart is seizoensgebonden. Met respect voor leveranciers, kwekers, dieren, planten en bomen, eigen personeel en zelfs jou, de gelukkige proever.
De kaart verandert elke 2 maanden en bevat 6 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 6 desserten. Bij voor- en hoofdgerecht kan je kiezen uit 2 vegetarische, 2 vlees- en 2 visgerechten.

Dit alles resulteert in ‘democratische gastronomie’, zoals Johan zelf zegt.
Wij kunnen stellig beamen dat het gastronomisch is, heel betaalbaar en om je vingers bij af te likken.

 
Duval
Kerkstraat 72
2060 Antwerpen
T 03 235 91 14
www.brasserieduval.be


 

2060 mijn buurt weergeven op een grotere kaart

Een reactie achterlaten