actief

Filmhuis Klappei

Misschien wist u dit al, misschien ook niet. Hoe dan ook vinden we dat het hier absoluut nog eens vermeld moet worden: Antwerpen 2060 heeft een eigen cinema! Filmhuis Klappei.
En wat is Filmhuis Klappei? 15 vrijwilligers (en 1 gesubsidieerde werknemer), een leuk gebouw, een gezellig zaaltje met 50 rood fluwelen zetels, en vooral heel veel liefde voor films.

Guy Melis, 1 van de vrijwilligers, staat ons graag te woord. Hij is werkelijk gepassioneerd door film, dat voel je. En hij is niet de enige want iedereen die iets met beeldmateriaal te maken heeft, kan hier terecht. En iedereen die meewerkt, bepaalt mee de programmatie en thema’s van de voorstellingen.
Zo is er bijvoorbeeld 2 keer per maand de keuze van de muzikant: een muzikant wordt uitgenodigd om een film te kiezen en combineert die met een akoestische set. Elke eerste dinsdag van de maand is er Cultacolor: een gratis film ism Fedasil Kapellen. Er is Kul(t)@Klappei (cultfilms), een seniorenprogramma met films uit de oude doos en een festival rond de milieu- en arbeidsproblematiek in Zuid-Amerika, Doculatino genaamd.
En dit is slechts een greep uit het rijke aanbod.

Je kan Filmhuis Klappei ook afhuren. Dit gebeurt niet enkel door scholen, maar kan voor een privĂ©- of bedrijfsvoorstelling. Dan kies je je eigen film uit zo’n 10.000 titels en krijg je het hele complex voor je groep.

Wat ze bij Klappei vooral doen, is continu nieuwe dingen proberen: niet stilstaan. Een voorbeeld hiervan is Klappei-TV. Een eigen YouTube-kanaal waarop filmpjes van optredens in het zaaltje gepost worden.
Vandaag wordt er ook hard gewerkt aan een tweede zaal op de eerste verdieping. Wij mochten al even kijken, en geloof ons, het ziet er veelbelovend uit.

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen
T +32 (0)3 272 51 10

www.klappei.be


View 2060 in a larger map

Een reactie achterlaten