eten

Kubus Permeke

Goed eten, voor een goeie prijs en tegelijkertijd weten dat je iets goeds doet.
Dat is in één zin waar eet- en leescafé Kubus Permeke voor staat.

Eigenlijk is Kubus Permeke een eetcafé, maar die benaming doet de lekkere Belgische gerechtjes die hier geserveerd worden oneer aan. Elke weekdag is er, naast de vaste kaart, een suggestie en menu met dagverse seizoensproducten. In het weekend zijn er koffiekoeken voor een klein ontbijtje.
De hele kaart wordt jaarlijks herzien en hierbij zijn ideeën van buurtbewoners welkom. Kwestie van met inspraak aan klantenbinding te doen.
Wij kozen de suggestie: een fishburger met tartaar op een bord vol garnituur. Erg lekker, en dat voor 4 euro.

Wat ons bij de goeie prijzen brengt.
4 euro voor een dagschotel, dat is zeer democratisch geprijsd. Zoals alles op de kaart. Kubus Permeke wil een buurtrestaurant zijn waar mensen betaalbaar en goed kunnen eten. Of ze nu in de buurt wonen, of er werken,
de prijs zal nooit een drempel zijn.

Tenslotte draag je bij aan iets goeds als je hier komt eten.
Kubus Permeke is namelijk een restaurant van CAS vzw, een organisatie die zich inzet voor sociale projecten.
Concreet betekent dat: het personeel -dat uit alle hoeken van de wereld komt- maakt deel uit van een integratieproject. Al werkend leren ze over Belgische gewoonten en de Belgische keuken. Over de Nederlands taal en omgaan met mensen. Over arbeidsattitude en etiquette.

Mochten bovenstaande redenen je nog niet warm hebben gemaakt, ga dan eens langs Kubus Permeke voor één van de lekkere koffies, neem er een krant bij en geniet van een tafeltje in de zon, als er nog eentje vrij is. Of van het zicht op het vaak miskende, doch mooie De Coninckpleintje.

 
Kubus Permeke
De Coninckplein 25
2060 Antwerpen
T 03 260 38 90

ma tot don : 10-20u30
vrij en za : 10-17u30
zon : 10-14u30


 

View 2060 in a larger map

3 reacties op “Kubus Permeke

 • Pingback: Tweets that mention Kubus Permeke | 2060.be -- Topsy.com

 • Liesbeth

  Op zaterdag 12 maart doen wij met een groep inwoners van Herentals in het kader van wereldtals (Herentals met een blik op de wereld) een uitstap ‘Babelse Mozaïek’ van de Tochten van de Hoop.
  We zouden nadien graag iets komen eten met maximum 25 mensen en we kregen jullie project als referentie. Kunnen wij reserveren voor zaterdag 12 maart rond 12 à 13 uur?
  Groetjes
  Liesbeth Leysen
  0476522763

Een reactie achterlaten