mensen

Els de Schepper

We gaan er vooral niet flauw over doen: Els de Schepper staat hier omdat ze een Bekende Vlaming is. Dat levert aandacht op. En daar gaat het ons om: meer aandacht voor de buurt.
Tegelijk heeft Els interessante dingen over deze buurt te vertellen. Als Els praat, zijn wij geneigd nét iets beter te luisteren. Al was het maar omdat ze een BV is.

Els woont al 20 jaar in 2060. Tijdens haar studies op Herman Teirlinck kreeg de stad haar in haar greep. Ze bleef hier wonen. Dat ze in dit stuk van Antwerpen terecht kwam, was vooral te wijten aan de dure prijzen in de rest van de stad.
Ze zocht een huis met genoeg ruimte om wonen te combineren met haar eigen zaak. Ze vond een prachtig herenhuis binnen haar budget dat echter volledig gerenoveerd moest worden.
Haar familie verklaarde haar voor gek om te komen wonen in deze buurt. 20 jaar geleden was het hier nog een tikje rauwer dan vandaag, om het zacht uit te drukken.
Maar haar keuze was gemaakt, en die bleek uiteindelijk goed.
Het huis werd tot in de puntjes gerenoveerd en de buurt leefde op.

Net zoals wij vindt Els 2060 fantastisch.
Het dorpsgevoel in haar eigen straat. De mengelmoes van mensen en culturen. De winkels die altijd open zijn. Park Spoor Noord waar ze gaat joggen, met of zonder hond. Of waar ze lekker loungy iets gaan drinken in bar Cargo. Het stukje stad rond De Winkelhaak waar haar zaak vandaag de dag gevestigd is. De sfeer die jonge mensen meebrengen als ze hier komen wonen en met veel enthousiasme authentieke woningen restaureren.

Stuk voor stuk dingen waar ze van geniet en waar ze best trots op is. En als een BV iets doet of leuk vindt, dan weet heel Vlaanderen dat direct. Dus doet Els eigenlijk ontzettend veel voor de buurt. Al weet ze dat zelf misschien niet.

2 reacties op “Els de Schepper

  • “Was vooral te wijten aan de dure prijzen in de rest van de stad” -> inderdaad, spijtige zaak want Antwerpen kent vele mooie plaatsen. Iedereen moet het recht krijgen om te kunnen wonen in deze boeiende en bruisende metropool… helaas is het niet voor alleman weggelegd :-/

  • echt, een nieuw toneelstuk of een straat in je hoofd?

Een reactie achterlaten