Lieve & Hans

Deze keer gaat het eens niet over een jong gezinnetje dat hier is komen wonen omdat ze een betaalbaar huisje zochten in de stad.
Het gaat over Lieve en Hans, een koppel waarvan de kinderen het nest al verlaten hebben.
Een koppel dat maar al te goed beseft dat wonen in de stad, met bus, trein en tram vlakbij, en met alle winkels om de hoek, verdomd gemakkelijk is.
Een koppel dat Deurne heel bewust inruilde voor Antwerpen 2060.
Alleen al om die reden zijn Lieve en Hans ambassadeurs van de buurt en een stel naar ons hart.

In september 2007 kochten ze een appartement vlakbij het centraal station en de Rooseveltplaats. Hoewel het uitgeleefd en somber was, zagen ze veel potentieel.
Ze namen 6 maanden de tijd om rustig te plannen, te tekenen en te ontwerpen. Met een binnenhuisarchitect renoveerden ze het appartement volledig zonder de art-decoroots te vergeten. Integendeel, waar mogelijk werden kamers in ere hersteld. Andere kamers kregen een moderne facelift zonder de geest van de jaren ’30-’40 te verliezen.
Nieuwe elektriciteit en leidingen waren een must. Alle schrijnwerk werd afgeschuurd en terug gebeitst en vernist.
De living trokken ze optisch open door een breed schuifraam te plaatsen dat uitgeeft op een terrasje. De badkamer kreeg een totale make-over en de keuken werd van nul herbouwd.

Hoewel strak gerenoveerd, zit het appartement vol interessante details.
Het zelf ontworpen lichtarmatuur in de woonkamer: een zwierige krul die leuk contrasteert en toch samenhangt met de rest van de ruimte.
De lichtstraat in de gang. Een element waar Lieve en Hans begrijpelijk direct voor vielen toen ze het appartement voor het eerst bezochten. Na de renovatie kwam het nog mooier tot z’n recht.
Ook in de slaapkamer is alles wel doordacht en uitgebalanceerd: het geïntegreerde boekenrek naast het bed, de lichtschacht die van de muur overloopt in het plafond.
En in de badkamer wordt slim gebruikt gemaakt van het daglicht dat binnenstraalt via een glasdalwand; ter vervanging van de buitenmuur aan het achterliggend terrasje.

Het geheel is een bijzonder mooi, sfeervol en tot in de puntjes afgewerkt appartement.

 
[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze persoon te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Geef een reactie