binnenkijken

Roel & Andreas

Ik heb dit appartement gezien toen Roel en Andreas net aan hun renovatie begonnen waren. Ik stond met open mond te kijken, toen ik binnenkwam. Want het was niet meer dan een volledig gestripte ruimte. Afgekapte bakstenen muren, ruw beton onder voeten, hier en daar een leiding. Zoveel werk en zoveel stof.
Nu is het klaar. Ze hebben er 6 maanden keihard in gewerkt. Eerst plannen tekenen, denken en herbekijken.
Dan de hulp inroepen van Andreas’ zus, Eva Koch, die architecte is, en opnieuw brainstormen en bezinnen. En tenslotte het harde werk. Een stukje met vakmensen, het grootste stuk met hun eigen handen.
Nu ik hier terug ben, sta ik weer met open mond te kijken. Het resultaat mag er zijn. Het appartement is prachtig.

Roel en Andreas kochten dit appartement 2008. Pas in 2010 besloten ze het te renoveren. 2 jaar duurde het voor ze de grote knoop doorhakten, want deze renovatie was niet min.
De grote uitdaging was voor en achter verbinden, en daarvoor moest alles letterlijk wijken. Achteraan het pand ligt namelijk een groot dakterras.
De oplossing was een nieuwe gang die alle ruimtes verbindt. Nu loop je als het ware over van de keuken/eetruimte (vooraan) naar de zithoek (achteraan) zonder dat je daarbij het gevoel hebt heel het appartement te doorkruisen. Deze cruciale ingreep zorgt tegelijkertijd voor meer ruimte en licht. Badkamer en slaapkamer kregen een andere plaats in het pand en komen uit op dezelfde gang.
Vooraan is de keuken mooi geïntegreerd in een muurlange donkerhouten wandkast.
Daartegenover is dezelfde ingreep gebeurd met een bureau: gesloten is het een kast, als je de deuren opent blijkt er een bureauruimte in verwerkt te zijn.
Een ander mooi detail is het bad dat op raamhoogte gemonteerd is, zodat je met het raam open in het zonnetje kan baden. Om dan nog te zwijgen van het stylisme: speels, smaakvol, puur, eenvoudig maar doordacht.
Dit appartement zou zo in het betere interieurmagazine kunnen. Maar voorlopig eerst op deze site.

 

[ Bekijk hier de volledige fotoreeks ]

Om de privacy van deze persoon te respecteren, geven we geen achternamen en adressen vrij.

Een reactie achterlaten