eten

The Yeti House

Dit is echt lekker.
Het lijkt een voor de hand liggende openingszin voor een artikel over een restaurant. We zijn ondertussen al een paar keer gaan eten bij The Yeti House, en telkens zeggen we tegen de serveerster: ‘Dit is ongelooflijk lekker!’ We zeggen het nu graag ook tegen jou.

The Yeti House is een Nepalees restaurant, het enige dat Antwerpen rijk is. We zouden er niet met enige fierheid over schrijven mocht het niet in onze buurt hebben gelegen.

Gurung Yuba is de eigenaar en zaakvoerder. Hij stampte deze zaak in 2009 uit de grond. De Nepalese gemeenschap vroeg om een eigen restaurant. Gurung maakte van deze nood maar al te graag een deugd. Niet alleen voor Nepalezen, zij maken vandaag maken 40% van het cliënteel uit. De rest van het publiek is zo gemengd als de buurt.

Het interieur is een beetje kitsch, maar toch warm en gezellig. De bar heeft een bakstenen huis-geveltje gekregen, met daarin een tv-scherm verwerkt. Nepalese programma’s maken continu deel uit van de eetervaring.

Aan de muur hangen foto’s die de typische klederdracht van verschillende ethnische groepen uit het land tonen. Er hangen Tibetaanse vlaggetjes en een paar Nepalese lampen. Gurung zegt dat het bijna volledig authentiek is. Zo hebben we het graag. Een avondje tafelen lijkt dus ook een beetje op vakantie.

Het menu is een mix van gerechten uit verschillende regio’s van Nepal.
De basis is vaak een curry en rijst, waarbij je curry veel ruimer moet interpreteren dan onze gele saus. Nee, dit is veel lekkerder, rijker en specialer.
Er zijn vegetarische gerechten maar evengoed schoteltjes met lam, vis, varken of kip. Sommige daarvan gegrild, andere in een stoofpotje verwerkt waarbij elke potje een smaakverrassing in petto heeft. Zo lekker.
Over het algemeen lijkt het eten een beetje op de Indische keuken, maar minder vet en pikant. Of het nu Indische invloeden heeft, typisch Nepalees is, of zelfs vaag doet denken aan China, het is om je vingers bij af te likken.
Als je eet zoals ze in Nepal doen, mag je het heel letterlijk nemen. Dan schep je wat eten op een stukje naan of chapati en eet je dat zo uit de hand. Naan, roti en chapati zijn overheerlijke broodjes, gewoon, met groenten, kaas of boter. Ze worden à la minute vers in hun eigen tandoori (kleioven) gebakken.
Afsluiten doe je met een typisch drankje zoals een mango-lassi (yoghurtdrank met mango), chai (dé nationale drank), of iets sterker: een glaasje Coronation Khukri (Nepalese rum).

We zouden de kaart kunnen overlopen en elke individueel gerecht smakelijk beschrijven, maar dat zou teveel het woord ‘lekker’ opleveren in 1 tekst. Laat ons het daarom bij de volgende 4 grootste troeven van The Yeti House houden:
– Het is er gezellig en het personeel is heel vriendelijk.
– Alles wordt kraakvers bereid (zelfs het brood).
– Het is er heel democratisch van prijs.
– Maar de belangrijkste troef is dat het er echt ongelooflijk lekker is.

The Yeti House
Van Arteveldestraat 45
2060 Antwerpen
03 475 13 13
woe-ma : 13:30 – 23:30u
din gesloten

www.yetihouse.com

 


View 2060 in a larger map

4 reacties op “The Yeti House

 • daar gaan we zeker eens passeren

 • Bert Van Looveren

  Het telefoonnummer op deze site is fout, dit moet 034751333 zijn.

 • Pieter De Laet

  Wat een parel! Ontzettend vriendelijke service, mooi afgewerkte interieur en vooral enorm lekker, gevarieerd eten! Wij zijn vegetariërs en kwamen hier echt aan onze trekken (aanrader is het volledige vegetable menu!).
  Laat je niet afschrikken door de ietwat mindere locatie (achter station) en amateuristisch ogende website, dit restaurant verdient echt om ontdekt te worden!!!

 • Dootje en Eses

  Bedankt voor de tip! We hebben zojuist bij yeti-house gegeten en het was echt superlekker! Mangolassie is een echte aanrader. Prima bediening ook. Voor herhaling vatbaar.

Een reactie achterlaten