Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/5/5/8/2060.be/httpd.www/site/wp-includes/post-template.php on line 284

Scoonwoon

Scoonwoon heeft ondertussen enkel nog een winkel in de Gemeentestraat 1.

Vlak tegenover Designcenter De Winkelhaak, aan het begin van de Offerandestraat, zie je een prachtig art-decohoekgebouw.
Hier bevindt zich de flagship store van Kartell en Fritz Hansen. Het is één van de twee Scoonwoon-winkels die onze buurt rijk is. En daar mogen we in 2060 best trots op zijn.

Paul Vuylsteke startte in ’69 een eerste Scoonwoon-winkel in de Gemeentestraat aan het Atheneum.
Toen de stad samen met een aantal investeerders de prostitutie wou aanpakken op de plek waar nu Designcenter De Winkelhaak ligt, stapte Paul mee in het project om er een tweede winkel te openen.
Wat vroeger een mannenkledingzaak was, een speelgoedwinkel en zelfs een parfumerie, werd zo een plaats die schoonheid hoog in het vaandel draagt.

Vandaag is de Scoonwoon-winkel in de Offerandestraat het uitstalraam voor de volledige collectie van Kartell en Fritz Hansen, terwijl je in de Gemeentestraat allerlei Scandinavisch, Duits, Frans en Italiaans design vindt.

Of je nu naar de eerste winkel of de tweede gaat, het blijft Scoonwoon. En dat is zoals de naam het zelf zegt: mooi wonen. Een winkel die de buurt, tot ver daarbuiten, letterlijk mooier maakt.

Scoonwoon
Offerandestraat 1
2060 Antwerpen
T 03 233 92 85

www.scoonwoon.be

ma-zat : 10 tem 18u


View 2060 in a larger map

4 thoughts on “Scoonwoon

 • Januari 14, 2011 at 09:28
  Permalink

  Mja, schoon, maar wel onmenselijk duur. Vraag mij al jaren af wat die winkel in onze buurt doet, en of er wel íemand is in 2060 is die zich een zetel van 3000 euro of een lamp van 500 euro kan veroorloven.

 • Maart 4, 2012 at 17:03
  Permalink

  Lampen zijn er vanaf 65 euro. Zetels vanaf 700 euro. En tijdens koopjesperiode nog goedkoper. Design is nog altijd geen synoniem van duur. Maar eerder van kwaliteit. Mooie vormgeving. En vele jaren plezier. En op het einde recupereert u normaal nog een bedrag in het “vintage” circuit

 • Maart 12, 2012 at 15:26
  Permalink

  Ik woon zelf in de Offerandestraat en heb al verschillende zaken gekocht van Kartell … zelfs op de opendeur in juni aan -50%. Ik zie dit als een investering en mijn kinderen zullen later ook wel graag die spullen in hun huis zetten.
  Deze winkel is een verbetering voor de buurt, het moeten niet allemaal rommelwinkels zijn nietwaar? Het wordt trouwens tijd dat er meer dan deze winkels komen want deze buurt is dringend aan verandering toe!

 • April 4, 2012 at 10:07
  Permalink

  Veerle,
  Hier ben ik het helemaal mee eens.
  Ik heb zelf ook eens een lamp gekocht in de solden aan -50 % en ben daar nu bijzonder blij mee.
  Voor mij mogen er ook nog meer van deze mooie winkels in de buurt komen.

Geef een reactie