eten

Zum

Zum betekent ‘om te’. Om te eten, om te drinken, om te praten, om te lezen, om een beetje te werken. Voor ons betekent het ook om een artikeltje over te schrijven op 2060.be

Zum is een nieuw eethuis op aan het Damplein. Hetzelfde plein waar eigenares Femke De Cnodder – geboren en getogen in de buurt – eerder een cafeetje had. Ze wilde zelf iets opstarten, iets waarop ze haar eigen stempel kon drukken. Dat werd Zum. Al in oktober kwam Els Van Mierop erbij, om samen het bloeiende eethuis te bolwerken.

Zum is eenvoudig maar heel gezellig ingericht. Veel licht, veel hout, nestkastjes aan de muur, een groot krijtbord als kaart. Een warme ruimte die rust uitstraalt, en een terras voor de deur om een frisse neus te halen. Het zal door haar cafémadam-achtergrond zijn dat Femke streeft naar een persoonlijke relatie met haar cliënteel. Het ziet er bij Zum dus niet alleen huislijk uit, het voelt ook zo aan.

De menukaart is net iets te uitgebreid om alles tijdens een lunch te proberen, maar volgens Femke is de rode draad eenvoud, zelfgemaakt, vers en waar mogelijk een eigen subtiele toets.
Ik probeer de vegi-toren met huisgemaakte humus: een toast met daarop humus, afgewerkt met een zongedroogde tomaat die bovenop een tweede toast is geprikt. De omschrijving kan vrij banaal klinken, niets is minder waar wat betreft de smaak. De humus is pittig, smakelijk, vers. Het toastje kraakt zoals een toastje moet kraken. Humus mag dan niet vreemd zijn voor de buurt, op deze manier heb ik ‘m nog nooit gegeten.
Afsluiten doe ik met een chia latte. Chai is Indische thee. Bij Zum maken ze er een latte van waardoor die bijzonder romig wordt. Ik bestel er direct een tweede.

Tot slot is Zum ook om te ontbijten. Of om als cadeaubon iemand te verrassen.
Conclusie: Zum, om te onthouden.

Zum
Viaduct Dam 1
2060 Antwerpen
03 345 03 36
din-zon : 10 – 21u (keuken tot 20u)
ma gesloten


View 2060 in a larger map

2 reacties op “Zum

  • Lieve mensen sinds april is ZUM geopend van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 21.00 uur
    De keuken tot 20.00 uur!

  • Niko Caignie

    Voila, nu staat het ook onder het artikel.

Een reactie achterlaten