shops

Huis Van Gastel

‘Wat wil je drinken?’ heeft voor mij een andere betekenis sinds ik bij Huis Van Gastel ben geweest. Het aanbod van m’n eigen drankkast vervalt in het niets naast het aanbod van deze speciaalzaak. Niet in aantal – want een doorsnee particulier kan op dat vlak moeilijk op tegen het aanbod van een winkel – maar qua soorten drank. Wat je bij Huis Van Gastel kan krijgen, doet dromen over de verwondering op de gezichten van je gasten als je een bijzonder digestief serveert. Zeg nu zelf, een single malt uit het Japanse Yo├»chi komt toch ietwat anders over dan een doordeweekse Jack Daniels uit de supermarkt. Het is een beetje uitpakken, maar dat doen we graag, zeker als het de buurt ten goede komt.

Huis Van Gastel draait al even mee. Linda’s ouders startten de zaak in ’61. In ’94 namen zij en haar man Walter de winkel over. Het siert hen dat ze trouw bleven aan hun stek in een buurt die achteruit ging.
Maar kwaliteit overleeft en vindt z’n weg. Huis Van Gastel is vandaag een referentie als het op rookwaren, wijnen en likeuren aankomt.
Het aanbod is samengesteld volgens hun eigen smaak en die is voldoende breed en gevarieerd om leek en kenner te behagen. Je pleziert jezelf of een ander al vanaf een paar euro. Als je dieper tast, kom je bij exclusievere producten terecht, zoals porto’s van 40 jaar oud, Belgische whisky’s als Gouldlys of The Belgian Owl, of een kist Cohiba’s of Antwerpse Kantjes. Zelfs waterpijpen kan je er krijgen.
Wat voor ons een mooi voorbeeld is van een gespecialiseerde winkel die toch mee is gegroeid met z’n buurt.

 
Huis Van Gastel
Rookwaren – Wijnen – Likeuren
Sint-Elisabethstraat 23
2060 Antwerpen
T 03 231 02 41

www.huisvangastel.be

 

View 2060 in a larger map

Een reactie achterlaten