Ellen & Dominic

Meticuleus heet het met een mooi woord. Of nauwgezet. Die ene term vat perfect de loft van Ellen en Dominic samen.

Bij het binnenstappen bots je op een vintage Amerikaanse benzinepomp. Het ding lijkt nagelnieuw maar werd door het koppel gerestaureerd. Van roest en deuken naar hoogglans en chroom. Deze pomp zet de toon voor de aanpak van de hele loft. Alles is met oog voor detail nauwkeurig in elkaar gepuzzeld. Geen verloren hoekjes en kantjes hier. Het hele plaatje klopt.

Ellen en Dominic wonen hier sinds 2012. Na een half jaar zoeken naar een woning met buitenruimte, vielen ze op dit pand op Den Dam. Dominic woonde hier al. Het dorpje-in-de-stad-gevoel hield hen in dit stukje van de buurt.
Een bod, wat geluk en twee handtekeningen later was het van hen. De stoffige zolderkamer van een voormalige kruiden- en conservenfabriek werd binnen het half jaar met de hulp van een architect omgetoverd tot hun eigen penthouse, mét terras.

Centraal in de 135m2 grote L-vormige ruimte staat een volume waarin badkamer en ingemaakte kasten verborgen zijn. Aan de ene kant van het volume staat het bed, aan de andere kant een open keuken met – een leuk element – zwevende dampkap. Het lijkt wel een designlamp.

Wat je niet wil zien, zie je hier ook niet: toilet en bureau zijn als geheime plekjes verstopt achter strakke panelen. Waar je wel naar kijkt, maar wat meestal als een lelijk gedrocht vloekt met je interieur, past hier mooi in het geheel: bijvoorbeeld een zwart lcd-scherm tegen een zwarte muur.

De kleine, gebogen raampjes in een 17 meter lange muur en de ruwe balken van het dakgebinte herinneren aan de geschiedenis van het gebouw. Via nieuwe, grote ramen aan de andere kant kijk je uit op het terras dat uitgespaard is in het dak. Met licht langs alle kanten straalt de hele loft feel good uit.
Dit is interieurboekjes-design.

 

Geef een reactie